2020. március 22., vasárnap

Vučićevih osam saveta, u njegovim medijima, protiv korone

Tekst naslovljen istoimenom pesmom "Riblje čorbe", benda koji je uveseljavao gepekovanu publiku na mitingu Srpske napredne stranke, posvećen je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je mogao biti bilo šta, ali je izabrao da bude vodeći čovek ovog društvenog konglomerata. Kad je već tu, a mi u borbi sa koronavirusom, iako ništa o medicini ne zna - deli savete.

 

Aleksandar Vučić Foto: Beta  
Aleksandar Vučić Foto: Beta

Ispričao je jednom Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" (pre nego li je komičar postao ozbiljna pretnja Vučićevom rejtingu) jedan vic. Mi samo parafraziramo prvog čoveka spoljnih dela.
- Imao gazda psa koji je svako veče išao u švaleraciju. Gazdi dozlogrdi što pas svaku noć kasno dolazi i reši da ga kastrira. Međutim, kad se oporavio, pas ponovo počne da izlazi kasno noću. Zaustavi ga gazda i upita: "Pa, dobro, šta sad radiš?" - Sad sam savetnik.

Ivica Dačić Foto: E Stock  
Ivica Dačić Foto: E Stock

No, da pustimo ovaj vic da ostane po strani, ono što je aktuelno, a nije smešno je stanje sa epidemijom virusa Covid - 19, borbom građana Srbije protiv istog i savetima koje građanima daje predsednik, po obrazovnom zvanju diplomirani pravnik, a u mediju koji konroliše pod imenom Srpski telegraf.

Foto: Printscreen  
Foto: Printscreen

1. Izbegavajte bilo kakav kontakt bez rukovanja i grljenja
2. Ne otvarajte vrata golom rukom
3. Izbegavajte dodirivanje lica
4. Često perite ruke vodom i sapunom
5. Provetravajte redovno kuću
6. Dezinfikujte kvake i vrata. Izbegavajte pušenje cigareta, elektronskih cigareta, nargila i lula
7. Izbegavajte da jedete iz posude koju delite sa drugima
8. Izbegavajte da delite hranu sa drugim dok jedete

Foto: Printscreen  
Foto: Printscreen

Posle ovih genijalnih saveta, koronavirus nema nikakve šanse u Srbiji. Ima. I te kako ima, ali ima zbog toga što se prvih deset dana od korone pravila sprdnja i vic. Doduše, tada nije bilo osam saveta, tek nekoliko: Perite ruke, idite u Milano u šoping, pijte rakiju, smejte se najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva.


A onda je došlo vreme smejanja od muke, pa sada predsednik pokušava da opere ruke. Savetima. Međutim, tu se vraćamo na vic o psu koji ne može da opšti seksualno, ali zna kako bi trebalo. Zašto?


Predsednik Vučić ne nosi masku, koristi pamučnu maramicu, kada se prethodni put zakašljao na konferenciji sa svima se rukovao nakon toga... Dakle, ništa ne radi kako bi trebalo, al' savetuje.
Bitno je da on zna. Jer je u prethodnih osam godina bio sve po potrebi - pekar, lekar, apotekar...

Predrag Đukanović
https://direktno.rs/korona/260922/vucicevih-osam-saveta-u-njegovim-medijima-protiv-korone.html,
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése