2020. július 1., szerda

Választási csalást követett el a VMSZ Palicson?



„A Szövetség Szerbiáért  feljelentést tett a palicsi  helyi közösség titkára,  Bognár Tibor ellen  azon megalapozott gyanú miatt, hogy 2020. június 21-én 20:00-21:30 óra között a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában, a 71-es számú szavazóhelyiségben,  tudatában tettének, engedély nélkül megváltoztatta a szavazatok számát azzal, hogy szavazatszámlálás közben  hozzáadott nem létező szavazatokat“ –  állítja a Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés.

„Ugyanis aznap  köztársasági, tartományi és önkormányzati választásokat tartottak Szerbiában. A szavazás befejezése után  Szabadkán,  a 71-es számú szavazóhelyiségben  (a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában) megkezdődött a szavazatszámlálás. Ezután megjelent a gyanúsított Bognár Tibor, és jogosulatlan személyként belépett a a szavazatszedő bizottság helyiségébe, és átvette a szavazást, saját szándéka szerint diktálta a számokat, amit  a szavazatszedő bizottság elnöke megengedett  neki. A feljelentéshez tárgyi bizonyítékként egy videofelvétel lett mellékelve, amelyen Bognár Tibor látszik a bűncselekmény elkövetése közben“
– állítják.
„Ha a „Közép-európai” Szabadkán, a „Közép-európai” Palicson a voksokat úgy számolták, mint Észak-Koreában, akkor nem nehéz elképzelni, hogyan zajlottak Szerbia egész területén az úgynevezett  választások, amelyeket a Szerb Haladó  Párt tagjai bonyolítottak le“.
– olvasható a tömörülés közleményében.
Palicson a VMSZ kapta a legtöbb szavazatot a június 21-ei választásokon.
https://delhir.info/2020/06/30/video-valasztasi-csalast-kovetett-el-a-vmsz-palicson/

A VMSZ visszautasítja a palicsi szavazással kapcsolatos vádakat

A VMSZ visszautasítja a palicsi szavazással kapcsolatos vádakat

2020. június 30. 19:45
A Vajdasági Magyar Szövetség a leghatározottabban visszautasítja a Szövetség Szerbiáért közleményében megfogalmazottakat.
Szabadka Város Választási Bizottsághoz, a Tartományi Választási Bizottsághoz valamint a Köztársasági Választási Bizottsághoz sem nyújtottak be kifogást a szabadkai 71-es szavazóhely választási eredményei kapcsán, valamint nem nyújtottak be kifogást az illetékes bizottságok erre a szavazóhelyre vonatkozó döntéseire.
A 71-es szavazóhelyen mindhárom választási szintre vonatkozó jegyzőkönyvet aláírta a szavazatszámláló bizottság elnöke, az ő helyettese, a bizottság tagjai és ezek helyettesei, a jegyzőkönyvekben nincsenek megjegyzések és nem is kért senki betekintést a választási anyagba.
Minden listaállítónak, a törvénnyel meghatározott feltételek mellett, volt tagja a szóban forgó szavazóhelyen, amelyen sem az elnököt, sem az elnökhelyettest nem a Vajdasági Magyar Szövetség delegálta.
A hatályos jogszabályok előírják, hogy a szavazóhelyen belül tilos a jogosulatlan felvételkészítés és fényképezés, így adottak a feltételek ahhoz, hogy az illetékes szervek vizsgálatot indítsanak annak feltárására, hogy a szóban forgó felvétel hogyan és ki által készült.
Fontos kihangsúlyozni, hogy a Szövetség Szerbiáért nem állított listát az elmúlt választásokon. Szenzációhajhász megnyilvánulásról és a Vajdasági Magyar Szövetség történelmi választási eredményének elhomályosítására tett sikertelen kísérletről van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése