2020. július 2., csütörtök

"Izbori su dokaz da je Srbija nedemokratska zemlja"

02. 07. 2020. 09:31 0
"Aleksandar Vučić, koji se uvek trudi da sačuva fasadu demokratije i koji je pokušavao da forsira razne stranke, što mu nije uspevalo, po meni nije dobio šta je želeo - da pobedi, a istovremeno ima lojalnu opoziciju, opoziciju na koju može da prebaci odgovornost", rekao je direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber Biber, za novi broj nedeljnika Vreme.
On je dodao da apsolutna pobeda predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
Kako je naveo, "sada u parlamentu nema nijednu ekstremno desnu stranku, koje su, kad je reč o Kosovu, bile veoma korisne u prošlosti, sad je ostao bez izgovora".
On je rekao i da u Srbiji "imate proevropske Vučićeve medije, imate antievropske Vučićeve medije, imate lojalne Vučićeve prozapadne nevladine organizacije, imate Vučićeve proruske nevladine organizacije".

Florijan Biber, Printscreen  
Florijan Biber, Printscreen

- Postoji ceo spektar koji on pokriva, što otežava svaki pokušaj suštinske promene u društvu - rekao je Biber.
Prema njegovim rečima, jasno je da politički projekat koji trenutno dominira nema perspektivnu, kao i da će "ekonomska, politička i socijalna situacija ići nagore".

- Možda je odgovor na pitanje 'kada će biti bolje', da mora prvo situacija da se pogorša, pre nego što će se poboljšati - rekao je Biber. (Beta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése