2020. július 9., csütörtök

Újvidék:

Néhány ezren tüntettek, betörték az RTV ajtaját, megrongálták a városháza épületét 
 
Újvidék: Néhány ezren tüntettek, betörték az RTV ajtaját, megrongálták a városháza épületét - A cikkhez tartozó kép
Mint ahogy tegnap este Belgrádban, ma Újvidéken is a kijárási tilalom bevezetésének bejelentése miatt tiltakoztak a polgárok. A tüntetők 18 órakor gyülekeztek a Szabadság téren.
A demonstrálók kövekkel és petárdákkal betörték a városháza épületének ablakait, később egy részét fel is gyújtották. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de mire megérkeztek, már eloltották a tüzet, tudósít a 021.rs portál.
A tüntetők azt kiabálták, „hol vagy Vučević”, és „mi sokan vagyunk”.
A tömeg később átvonult a Vajdasági Televízió épülete elé, ahol betörték a bejárati ajtó üvegét. Eközben egy férfi megsérült, így a mentősöknek is be kellett avatkozniuk.
A polgárok egy csoportja a televízió épülete előtt maradt, a másik része pedig visszatért a városházához, útközben pedig kövekkel dobálták meg a Szerb Haladó Párt irodáját és betörték az ablakait.
A rendőrség teljes készenlétben követte az eseményeket.
A gyülekezés kezdetén vita alakult ki az eltérő nézeteket valló polgárok között amiatt, hogy ki fog elsőként felszólalni, és hogy ki miért jött. A jobboldali tüntetők koszovói zászlót lengettek, míg a baloldaliak olyan táblákkal érkeztek, amelyeken azt írta „aki téged rendőrbottal, azt te forradalommal”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése