2020. július 3., péntek

Vučić pljunuo u lice svim novinarima i urednicima RTS!

I šta sad? (VIDEO)

Da sa predsednikovom samovoljom živimo već osam godina, znaju i deca u vrtiću, ali da će se Aleksandar Vučić tako bahato i nevaspitano ponašati u emisiji uzivo na RTS u trenutku saopštavanja novih mera u borbi protiv korone - tu je nadmašio i sebe.
Aleksandar Vučić došao je na RTS, na televiziju koju plaćaju građani Srbije, ne on lično, i pokazao da i posle toliko godina političarenja i dalje ne razume ulogu lidera i javne ličnosti.
Uz dramatizovanje blagih pitanja (da li uplašene) novinarke Javnog servisa, umesto da jasno i koncizno odgovara, on na nju viče, govori joj da izmišlja činjenice i kreira istinu, jer pobogu, nije to ta istina.
- Pogledajte, kako govori novinar RTS-a, pogledajte - u sred studija Vučić drži predavanje i upozorava sve novinare i urednike u Srbiji šta ih čeka.
Ili ćete raditi kako vam ja kažem, ili vas neće biti, eto to čeka sve one koji se usude da realno sagledaju situaciju u kojoj se svi nalazimo.
Mučno je bilo gledati Vučićevo bahaćenje, a jos teže prihvatiti situaciju da novinar ili urednik ne prekida njegovo detinjasto ponašanje tipa "E sad baš neću da kažem".
- Molim vas, nemojte da razgovaramo na tom nivou. Dva puta ste rekli da izmišljam - u jednom trenutku procedila je kroz zube Olivera Jovićević.
S druge strane, voditeljka možda nije bila spremna da pitanja istera do kraja, a logičnije je da nije smela!
A koji je to nivo bio? Ispod svakog nivoa!
- A da, to niste vi. To je bio Zoran Stanojević - ispalio je strelu ka drugom uredniku RTS.
Aleksandar Vučić je ponižavanjem Olivere Jovićević pljunuo u lice svim njenim kolegama, svim pristojnim osobama u Srbiji, ali i svojim glasačima jer su i oni mogli da vide da nije ono za šta se predstavlja.
- Izvinite ako sam bio malo... Iznervirao sam se - rekao je predsednik na kraju emisije.
Dakle, kad se Vučić iznervira - mora da ispašta cela država.
Čuvajte se!
Tatjana Dragojević
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/285290/vucic-pljunuo-u-lice-svim-novinarima-i-urednicima-rts-i-sta-sad-video.html

 
Nije prvi put da se predsednik "arogantno i osiono" ophodi prema novinarima, navodi Udruženje

NUNS osudio Vučićevo ponašanje prema Oliveri Jovićević

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas neprimereno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema novinarki Oliveri Jovićević i javnosti tokom gostovanja u četvrtak uveče u emisiji Upitnik Radio-televizije Srbije i javno ga pozvalo da se izvini njoj i građanima Srbije.
NUNS osudio Vučićevo ponašanje prema Oliveri Jovićević 1 
Foto: Screenshot YouTube/RTS Sajt - Zvanični kanal

„Smatramo da je nastup predsednika Srbije bio daleko od elementarnih obrazaca lepog ponašanja i potpuno nedostojan javne funkcije koju obavlja. On je u više navrata vređao i ponižavao voditeljku RTS i izbegavao da njoj i građanima pruži odgovore na pitanja od javnog interesa“, ističe se u saopštenju NUNS.
Dodaje se da, nažalost, nije prvi put da se Vučić „arogantno i osiono“ ophodi prema novinarima i građanima, ali se čini da njegovo neprimereno ponašanje iz dana u dan postaje sve intenzivnije i dramatičnije.
Koleginica Olivera Jovićević je tokom emisije bila veoma predusretljiva, ali je pokušala da postavi i neka pitanja koja su imala dozu kritičnosti, na šta je Vučić veoma žestoko reagovao i istovremeno izbegao da da odgovore, ocenjuje se u saopštenju.
NUNS podseća da je profesionalna i etička obaveza novinara da imaju kritičku distancu prema predstavnicima vlasti i da postavljaju pitanja koja su od javnog interesa, a da je dužnost javnih funkcionera da na ta pitanja daju odgovore.
Da podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je sinoć u emisiji najavio da će biti uvedene kazne za nenošenje maski u zatvorenom prostoru.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése