2020. július 7., kedd

Olivera Jovićević došla glave Bujoševiću?

Kao grom iz vedra neba u ponedeljak je odjeknula vest da je odbačena prijava Dragana Bujoševića za novi mandat na čelu onoga što bi trebalo da bude Javni servis Srbije, a što RTS objektivno od smrti Aleksandra Tijanića više nije.

Bujošević se prijavio u poslednjem trenutku jer je čekao na prijem kod Aleksandra Vučića. Kao i uvek sve koji od njega nešto traže i mole, Vučić namerno drži u iščekivanju do poslednjeg trenutka kako bi bili što ponizniji i kako bi im njegov pozitivan odgovor više značio. Tako je i nesrećni Bujke čekao na audijenciju i kada ju je dobio pohitao u RTS srećan jer je očekivao da je završio posao. Ali ne leži vraže, Aleksandar Vučić je odlučio da Bujoševića doda na ionako dugačak spisak onih kojima je nešto obećao i potom ih prevario.

Dragan Bujošević FOTO: Ata Images/Antonio Ahel  
Dragan Bujošević FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Pitanje je zašto, jer realno gledano Bujošević je više nego dobar izvršilac svih ne samo naredbi, nego i želja predsednika. Ne samo da su Vučić i ljudi iz vlasti gostovali kad su hteli, ne samo da su se prenosile posete Vučića Srbiji, ne samo da je više puta po 40 minuta bio gost Dnevnika koji traje pola sata, nego je Bujošević i potpuno zatvorio vrata RTS-a za bilo kakvo drugačije mišljenje. O gostovanju nekog od lidera opozicije da i ne govorimo.
Prema podacima istraživanja istraživačkog centra RTS-a, koje je naručio predsednik Upravnog odbora Vladimir Vuletić, na Vučića je otpadalo više od 60% ukupnog vremena u dnevnicima Javnog servisa. Procenat do 97% su popunili analitičari na platnom spisku vlasti i članovi vlade Srbije. Samo tri posto vremena je pripalo opozicIji. Zastrašujuće je delovao podatak da je Vučić imao 19.977 sekundi u dnevnicima, a da je najprisutniji opozicionar bio Boško Obradović sa 120 sekundi, dok je Dragan Đilas zavredio čitavih 48?! I zašto je onda veliki šef odlučio da precrta Bujoševića?!
Odgovor da je to zbog starosti i da on neće moći da izdrži tempo rada koji je Vučiću potreban jeste na mestu, ali je jasno da to nije bio razlog. Upućeni kažu da je Bujoševiću glave došla njegova omiljena novinarka Olivera Jovićević! Naime, predsednik Srbije je totalno poludeo zbog načina na koji je Jovićevićeva vodila prošlonedeljni intervju.
Činjenica da ga je prvi put u životu zaista nešto pitala potpuno je šokirala Vučića, koji je potpuno nespreman za tako nešto u emisiji doživeo blaži slom živaca. To je bilo jasno svim njegovim saradnicima, ali i samom Vučiću. Zato je iste večeri u nastupu besa precrtao Dragana Bujoševića. Zaboravio je sve skandalozne "Upitnike" koje je Jovićevićeva radila, pomažući njemu i Srpskoj naprednoj stranci, u kojima je uvek dozvoljavala predstavnicima vlasti da govore i rade šta god hoće.
Zaboravio je i snishodljive intervjue koje je više puta sa njim radila. Pritisnut sa svih strana, svestan da je svojim odlukama omogućio razbuktavanje korone, suočen sa činjenicom da mu se zdravstveni sistem raspao Vučić je jednostavno, što bi narod rekao - "odlepio". Žrtva tog odlepljivanja je poslušni i uvek verni Dragan Bujošević. U Vučićevom sistemu se takve greške ne praštaju.
Tako je čovek koji je srozao RTS na nivo iz vremena Milanovića i Vučelića postao prošlost. Čovek koji je zbog Vučića srušio sve novinarske kodekse nikad ne omogućivši nijednom čoveku, koga je Vučić na RTS-u napao da odgovori, na kraju je završio tamo gde ga je odavno trebalo poslati.
Daleko od RTS-a. 
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/286065/olivera-jovicevic-dosla-glave-bujosevicu.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése