2017. augusztus 27., vasárnap

Minden személyi igazolványon legyen rajta Vučić fényképe

A Njuz.net megtudta, hogy ezt javasolja a szerb kormány. Ane Brnabić miniszterelnök asszony szavai szerint ezzel hozzájárulnak a nemzeti jelképek kultuszának erősítéséhez.
„A személyi igazolvány az az okmány, amellyel a polgárok saját azonosságukat bizonyítják. De mit üzen egy ilyen személyi Vučić képe nélkül? Vajon egy ilyen okmány láttán érzik-e az emberek, hogy az Szerbiából származik és éreznek-e nemzeti hovatartozást, amikor egy közönséges halandó képét pillantják meg? Viszont, ha a személyiben Vučić képe lenne, akkor bizonyosan tudná mindenki, hogy előtte valami szerb van, amelynek kimondottan nemzeti azonossága van és büszkeséggel töltene el mindenkit” – magyarázta el a kormányfő asszony a Njuz.net-nek.
„Emiatt a kormány azt javasolja, hogy Vučić képe kötelező lenne, a személyi tulajdonosának a fotográfiája pedig opcionális. Ha valaki mégis szeretne saját képet is, a törvény nem fogja ezt tiltani. Meggyőződésem, hogy ez a lépés motiválni fogja a fiatalokat, hogy minél előbb váltsáki ki a személyit, ami a nemzeti hovatartozás érzését fogja kiváltani belőlük, vagyis arra készteti őket, hogy iskoláztatásuk után Szerbiában maradjanak.”
A miniszterelnök asszony szerint a személyi csere nem fog gondot okozni a polgárok számára, hiszen, az elnök bejelentései alapján, akkora fizetésemelés következik be, mint még soha.
2017. augusztus 26.
https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=10270

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése