2017. augusztus 11., péntek

Fásult beszédműsorok, amelyek az eszmecsere látszatát keltik, és amelyekben ugyanazok az analitikusok és politikusok forognak, az igazi vitának csak a sminkjei. A nézők ilyen kínzása nem illik az Szerbiai Rádió Televízióhoz, amely ezzel lenézi az intelligenciájukat, de látszólag fontos témák állandó adásával elrabolja az idejüket, „ami pénz”. 
Boris Jašović: Još jednom o RTS-u [Még egyszer a SZRTV-ről]. Danas 2017. augusztus 7. 9.

Ha férfi lennék, Vulin, ugyanazt gondolnám és ugyanazt a választ adnám. Nevezze ezt lázadásnak, szemtelenségnek, szófogadatlanságnak, neveletlenségnek... nevezze ezt, Vulin, aminek csak akarja, de én már régen megtanultam, hogy a hazát, egyebek között „becsülettel és tudással is” védeni kell, és ez az, ami senkinek önök közül, akik ebben a hazában uralkodnak, nincsen.
Zina al Sataf: Zamenite sistem koji drobi [Változtassák meg a rendszert, amelyik szétzúz]. Danas, 2017. augusztus 9. 9.

A belső változás úgy történik, hogy a hamis tételeket kifordítják igazlátásra és bemutatásra, úgy hogy radikális fordulatot tesznek és a polgárok végül szembetalálják magukat azokkal a hibákkal, amelyeket a képviselőik 25 évre visszamenőleg elkövettek. Ha egy ilyen folyamat lejátszódna, Koszóvó függetlenségének ténye egyáltalán nem volna olyan szörnyű.
Suzana Čongradin: Kamikaze. Danas, 2017. augusztus 10. 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése