2018. december 21., péntek

A migránsok pénzelését megszavazó Deli Andor ismét a Fidesz EP listáján

 

Deli Andor délvidéki származású VMSZ-es politikus a 11. helyen szerepel majd a Fidesz jövő évi EP listáján, ami nagy valószínűséggel befutó hely lehet.

A magyar kormánypártnak jelenleg 12 képviselője van az Európai Parlamentben.
Mindamellett, hogy remek hír ismét, hogy lehet délvidéki magyar képviselője a szerbiai magyarságnak, viszont az már aggodalomra adhat okot, hogy az elmúlt 5 évben sem sokat érzékeltünk a brüsszeli képviseletből. Így például egy alkalommal sem szólalt fel Deli a délvidéki magyar településekre történő koszovói cigány betelepítések ellen, amelyeket részben épp az EU pénzel. Helyette viszont folyamatosan azt kommunikálta az EU-ban, hogy délvidéken kiemelkedőek a magyarság kisebbség jogai.
Mindemellett Deli több botrányos szavazásban is asszisztált.
Mint ahogy megírtuk márciusban a Fidesz brüsszeli képviselői, köztük
Deli Andor is megszavazta, hogy az Európai Unióban jövőre is elég pénz jusson a menekültek és a migránsok segítésére.
Ez azt jelenti, hogy elég pénzt kap a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA), ami a menekültek méltóságteljes befogadását segíti az uniós tagállamokban.Eszerint a Fidesz képviselői, így Deli Andor is megszavazták, hogy az uniós költségvetésnek finanszíroznia kell:
  • a migránsok megélhetését,

  • munkaszerzését,

  • oktatását,

  • beilleszkedését.

De a Fidesz képviselői megszavazták azt is, hogy támogatni kell az áttelepítési programokat, és a harmadik országból érkező migránsok integrációját. Az MMIA-s uniós keret az, amiből 2016 augusztusa óta Budapesten albérlettámogatást kapnak a menedékkérők.
Deli Andor másik nagy eredménye, hogy állandó asszisztensként több ezer eurós fizetés mellett alkalmazza Pásztor István, VMSZ elnök kisebbik fiát Ábelt, aki épp mint a bátyja Bálint és apja István pont a politikához ért a legjobban.
Mint ismeretes jövőre már azon magyar állampolgárok is szavazhatnak az EP-választáson, akiknek nincs magyar lakcímük. Így a délvidéki szerb-magyar kettős állampolgárok is.
(Pannon RTV nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése