2018. december 27., csütörtök

Másfél millió euró az MNT-nek, 4,3 millió euró a TSC Labdarúgóklubnak

Nyolcvanezer euróból szépülhet a VMSZ székháza

<span class="entry-title-primary">Másfél millió euró az MNT-nek, 4,3 millió euró a TSC Labdarúgóklubnak</span> <span class="entry-subtitle">Nyolcvanezer euróból szépülhet a VMSZ székháza</span>

December 23-án jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amelyben több, határon túli szervezet, intézmény és sportklub is jelentős összegeket kapott a magyar kormánytól. A Vajdasági Magyar Szövetség által alapított Bíró Károly Alapítvány (Pásztor István, Czegledi Rudolf, Kovács Elvira, Fremond Árpád, Dudás Károly, Nagy Miklós) 25 millió forintot (80 ezer eurót) kapott a Magyar Ház működésének és fejlesztésének támogatására (magyarul a VMSZ székház működésére és fejlesztésére).
Szép karácsonyi ajándékot kapott a Pannónia Alapítvány is, amely azt a Pannon Médiaházat működteti, amely hétfőn nemes egyszerűséggel elfelejtette tájékoztatni a nézőit, hallgatóit és a honlap látgatóit, hogy szenteste a zentai és az adai községben több órán át nem volt áram. A médiaház 187 500 eurót (60 millió forint) kapott, s ez minden bizonnyal segít majd abban, hogy a jövőben ilyen hibák ne forduljanak elő.
Az Európa Kollégium számlájára a szervezet működésének és fejlesztésének támogatására 200 millió forint (625 ezer euró) érkezik majd, a Magyar Nemzeti Tanács pedig 490 millió forintot (mintegy 1,5 millió euró) kap.
Az év végi pénzosztás vajdasági győztese egyértelműen a topolyai labdarúgóklub: a magyar kormány a TSC-nek a szervezet működésére és fejlesztésére 4,3 millió eurót (1,4 milliárd forint) hagyott jóvá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése