2018. december 4., kedd

Bűnvádi eljárás Vučić nyugdíjasoknak írt “köszönőlevele” miatt

Mint ismeretes, Aleksandar Vučić szerb elnök cinikus “köszönőlevelet” írt Szerbia nyugdíjasainak (mind az egymillió-hétszázezernek), amiért elviselték, hogy a “gazdasági reformok szellemében” brutálisan megnyirbálta a járandóságukat (magyarán: kifosztotta őket).

A borítékokon a Szerb Haladó Párt logója szerepelt, ami azt jelenti, hogy ez a visszatetsző politikai kreatúra minden nyugdíjas személyes adataival rendelkezik. Mondani sem kell, hogy ez mennyire súlyos rendellenesség.
Rodoljub Šabić köztársasági adatvédelmi biztos (az egyetlen független intézmény Szerbiában) feljelentést tett a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alapnál dolgozó ismeretlen személy ellen, mert a törvényt megszegve kiadta a Szerb Haladó Pártnak a nyugdíjasok adatait.
A feljelentés a belgrádi Alapbíróság címére érkezett.
Előzőleg számos felháborodott és elkeseredett idős polgár fordult az adatvédelmi biztoshoz a gusztustalan és megalázó Vučić-levél kapcsán. Šabić úgy döntött, magyarázatot kér a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alaptól, milyen körülmények között tette hozzáférhetővé a haladók számára a nyugdíjasok személyes adatait.
Miután válasz nem érkezett, Šabić feljelentette az Alapot.
A Szerbiai Posta Közvállalat megerősítette, hogy a Szerb Haladó Párt korábban értesítette arról, hogy egymillió-hétszázezer levél küldését tervezi konkrét, közvetlen címekre.
Számos jel arra utal, hogy a förtelmes pártpropagandát szolgáló “köszönőlevelek” a rezsim újabb “disznóságát” képezik.
(danas.rs nyomán, fotó: N1)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése