2018. december 23., vasárnap

Pásztornak is vannak Mészáros Lőrincei – VMSZ-es és mutyilistás vállalkozók nyitottak két új üzemet

 

Van akire a szerencse mosolyog rá, másokra Pásztor István, de olyan is akad, hogy valaki kitartó munkával épít fel valamit.

Valkaisoron Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Borsos Csaba, a Kontakt Kft. tulajdonosa és Nagy István agrárminiszter a felújított Borsos malmot is átadták. A Kontakt Kft. malmában minőséges lisztet, grízt, búzadarát és takarmánylisztet tudnak előállítani. Az üzem bővítése nemcsak a kapacitás növelése szempontjából jelentős, hanem azért is, mert ennek köszönhetően még 22 embernek tudott munkát adni a cég – tudósít a Pannon RTV.
Boros Csaba, a VMSZ adorjáni vezetője, legutóbb az MNT választások során került botrányba. Portálunk is megírta, hogy a Magyar Mozgalom választási megfigyelője arról számolt be, hogy a politikus durván megsértette a választások tisztaságát, amikor lefotózta a választói névjegyzéket, hogy lássa ki volt már szavazni és ki az akit még el kell hozni az urnákhoz. Úgy látszik kifizetődő volt neki ez a kis “maszek munka”. A felvásárolt malom egyébként Bilicki Zoltán adai polgármester és testvérének az érdekeltségébe tartozott, az egykori demokrata politikus most a haladó párt tagja, de az összes munkatársa és embere a VMSZ-be mentette át magát. Így egyesek szerint a vásárlás sem véletlen volt és zsebből-zsebbe vándorolhatott a vételár.
Nagy István agrárminiszter és Telek József, a Telek Paprika Kft. tulajdonosa átadták a leveles fűszernövények és fűszerpaprika feldolgozására szolgáló üzemet pénteken Martonoson.  Több mint 4 millió euró értékű beruházást valósított meg az elmúlt két évben a martonosi Telek Paprika Kft. Ennek az összegnek csaknem 50 százaléka a magyar kormány támogatása.
Telek József ismét csak Pásztorék embere, korábban a VMSZ képviselője is volt és családjából többen is tagok a kisebbségi kormánypártban. Telekék egyébként nem csak anyaországi támogatásokat nyertek, de a vállalat feltűnően sikeresen tudott pályázni a tartománynál, amikor Pásztor István még vállalkozásfejlesztési titkár volt és a Tartományi Fejlesztési Alapot vezette. Hogy a magyar adófizetők minden forintja jó helyre kerül, azt az a tény is biztosítja, hogy Telek János cégében Martonosra telepített koszovói cigányokat is alkalmaz, biztos mert szorgosabbak a délvidéki magyaroknál…
Telekék cége egyébként szerepelt a mutyilista néven elhíresült névsoron is, amely már azelőtt nyilvánosságra került konkrét összegekkel, hogy a Prosperitati Alapítványt létrehozták volna. Pásztor István azóta többször verte már mellét, hogy tessék, bebizonyosodott, hogy nem mutyilista alapján osztják a pénzeket, ennek ellenére szinte mindenki részesült pénzekben, akinek a neve ott van a listán, egyedüli változás csak az összegben van, azok mind növekedtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése