2018. november 8., csütörtök

A Délvidék elszakítása (VMSZ által normálisnak tartott) megünneplésének végleges műsora

Mint ismeretes, a szerb nacionalista körök idén nagy felhajtás mellett megünneplik Délvidék Magyarországtól való elcsatolásának századik évfordulóját.

Az erre az alkalomra létrehozott bizottság védnöke és tiszteletbeli elnöke Alеksandar Vučić Szerbia hírhedt elnöke, a VMSZ szövetségese és kebelbarátja.
Napvilágot látott a magyar tragédia megünneplésének végleges programja.
A rendezvénysorozat november 24-én kezdődik, amikor a város központjában megnyitják az “1918” című tárlatot. A kiállítást (egész nap folyamán) multimedális tartalmak követik, amelyeknek
célja Délvidék Szerbiához való hozzácsatolásának éltetése.
Az esti órákban a Szabadság téren maratoni hangversenyt tartanak. Fellépnek: Zvonko Bogdan, a minden rendszer kedvenc népdalénekese (aki korábban VMSZ-es rendezvényeken is koncertezett), Zdravko Čolić popénekes, Dragana Radaković operaénekesnő, Lakatos Róbért hegedűművész, a Vajdasági Szimfónikus Zenekar, a Vajdasági Rádió és Televízió tamburazenekara stb.
November 25-én megnyitják az új múzeumot, amely kizárólag Vajdaság Szerb Királysághoz való hozzácsatolásával foglalkozik. Utána leleplezik I. Péter király szobrát. Ez alkalomból Lazar Ristovski, a Szerb Haladó Párt udvari színésze előadja performanszát.
Az “ünnep fénypontja” a díszülés lesz, amelyre az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban kerül sor. Jelen lesznek az ország vezető politikusai és vendégeik.
Ne lepődjünk meg, ha Pásztor István és a leghűségesebb káderei is együtt ünnepelnek majd a nagyszerb politikai partnereikkel.
Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Arkan özvegye, Svetlana “Ceca” Ražnatović fellép-e Rumán, de ennek a valószínűsége igencsak nagy.
A felsorolt rendezvényeket a szerbiai és a tartományi költségvetésből, tehát az adófizető polgárok, köztük a megalázott délvidéki magyarok zsebéből (is) finanszírozzák majd.    
Mint tudjuk, ahhoz, hogy minderre sor kerülhessen, a VMSZ is közvetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül hozzájárult.   
(Alapinformációk és fotó: blic.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése