2018. november 18., vasárnap

A zsarnok könnyei

Miért sír a zsarnok? Mert megnyerte a Magyar Nemzeti Tanács választásokat. Akkor miért is? Mert nem nyerte meg mind a 35 helyet, „csak 30-at”.

 



Miért rí a zsarnok? Mert egy másik párt ki mert állni ellene a megméretésre. De hát győzőt. Igen, de meg lett sértve, hogy nem indulhat egyedül a választásokon.
Miért bőg a zsarnok? Azért, mert még egy magyar párt volt olyan pimasz, hogy volt mersze képviseltetni magát a Magyar Nemzeti Tanácsban. Pedig olyan jó lett volna egyedül lenni, minden felügyelet nélkül.
Miért pityereg a zsarnok? Azért mert most felmerül a veszély, hogy néha együtt kellene működni még egy magyar szervezettel, de ö azt nem szeretné.
Miért zokog a zsarnok? Azért mert tudomására jutott, hogy a magyarok alig egy negyede ment ki szavazni, és ennek a kis számú szavazónak egy negyede sem rá szavazott.
Miért óbégat a zsarnok? Azért, mert tudja, hogy csak azok szavaztak rá, akik meg voltak zsarolva, vagy le voltak kenyerezve. A többi magyar ellene szavazott, vagy nem szavazott, vagy elköltözött.
Miért nyafog a zsarnok? Azért mert neki nem elég az abszolút hatalom és a sok pénz, ö a szeretettet is szeretné magáénak tudni, de ö is tudja, hogy ez nehéz ügy.
Miért könnyezik a zsarnok? Azért mert tudja, senkiben sem bízhat az alattvalói közül, mert ők a haszon és/vagy a félelem miatt vannak vele.
Miért fakad ki a zsarnok? Azért mert tudja, hogy a magyarok előbb utóbb rá jönnek, hogy már régen meglennének nélküle is.
Miért törik el a mécses a zsarnoknál? Azért mert mindenkinél jobban tudja, hogy nemzetárulást követett el, azzal, hogy elárulta Trianon nemzeti ügyét.
De ha ez mind így van, miért lássuk a képernyőnkön mindig mosolygós arccal? Azért mert Pásztor István tudja legjobban, hogy a sírást, rívást, bőgést, pityergést, zokogást, óbégatást, nyafogást, könnyezést, nem a nyilvánosság előtt, hanem a szobája magányában kell elvégeznie.
És ez az egyetlen amiben igaza van a zsarnoknak.

Boris Zec
Okl. jogász a Zenta a zentaiaké frakció közégi tanácsnoka,
2018. november 18. 
http://delhir.info/2018/11/18/a-zsarnok-konnyei/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése