2022. február 11., péntek

Aleksić: Ezek Aleksandar Vučić legnagyobb gazdasági csalásai

Aleksić: Ezek Aleksandar Vučić legnagyobb gazdasági csalásai

 Miroslav Aleksić, Aleksandar Vučić (Filip Krainčanić/Nova.rs)

2022-02-11 13:43

Minden, amit Aleksandar Vučić szerb elnök az államadósságról és a GDP-ről mondott Milomir Marić újságírónak, az színtiszta hazugság. Egyszerűen hihetetlen, hogy ez az ember mennyire hazudik, holott minden adat könnyen ellenőrizhető – reagált a Néppárt első alelnöke, Miroslav Aleksić, miután a szerb elnök a Ćirilica című tévéműsorban vendégeskedett.

Miroslav Aleksić a Nova.rs kérésére elemezte Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt, és az elnök pénzügyi tanácsadóinak „gazdaságpolitikáját”.

– Vučić az ő jól ismert manipulatív modorával, tisztában lévén azzal, hogy a szerepléseit figyelemmel kísérő nézők és hallgatók legnagyobb része nem ellenőrzi le az általa mondottak valóságtartalmát, továbbra is visszaél helyzetével és megtéveszti az embereket. Az államadósság százalékban történő bemutatását ő úgy tolmácsolja, ahogy neki épp megfelel, így aztán ma azt mondta, hogy az államadósság 51,6 százalék, holott az valójában meghaladja az 56 százalékot. Nem szabad elfelejteni, a legnagyobb haladópárti átverést, amit Vučić és „gazdasági szakértői” tálaltak nekünk, az volt, amikor az államadósságot, ami 70 százalék feletti volt, egy újfajta számítási módszer segítségével egy szempillantás alatt 10 százalékkal lecsökkentették. A valóság ilyen jellegű meghamisításában a Statisztikai Intézet is részt vett – mutatott rá Miroslav Aleksić.

Elmondása szerint nem elhanyagolható tény, hogy a GDP ma gyakorlatilag annyi, mint 2008-ban volt.

Kép 

– Ne feledjék, hogy mi akkoriban soha nem látott gazdasági válsággal szembesültünk. Ennyit Vučić befektetéseiről, a vasutakról, az utakról, a gyárakról, és mindenről, amivel ez az ember fáradhatatlanul dicsekszik. Mindez hazugság. Továbbá a GDP 52 százalékaként feltüntetett államadósság nem tartalmazza a leszerződött, ám még ki nem fizetett államközi hiteleket, amiket nem számoltak bele az államadósság összegébe. Mindenekelőtt arról a nyolcmilliárdról beszélek, ami a különféle kínai kölcsönökből származik. Vučić brutálisan hazudik, és sérti a gazdasághoz értő emberek intelligenciáját. Mindenki, aki ki tudja számolni mennyi kettő, meg kettő, az az arcunkba röhög. Mivel nem az az igaz, amit a statisztikák mutatnak, hanem az, amit Vučić nyilatkozik Milomir Marić műsorában – szögezte le a Néppárt első alelnöke.

Aleksić szerint az államfő „fizetések növekedésére” és a „soha jobb életszínvonalra” vonatkozó ígéretei hamis reményt keltenek az emberekben.

– Ez is Vučić egyik csalása: a mese a 600 eurós szerbiai átlagfizetéstől, amiről csatlósai már beharangozták, hogy majd 900 euróra emelkedik. Valójában viszont Szerbia polgárainak fele csak az úgynevezett mediánbér összegét, azaz 400 eurót keres. Hogyha ezt elosztjuk azzal a két-három ezer euróval, amennyi Vučić oligarcháinak a fizetése, akkor kapjuk meg azt az átlagot, amellyel annyira dicsekszenek. A valóság azonban az, hogy nagyon sok polgártársunk a szegénység küszöbén él. Vučić Patyomkin-falvai ellenére hazánk sajnos a régió legszegényebb országai közé tartozik. Miközben ő Németországhoz, és az ottani béremelkedéshez hasonlítgatja az itteni helyzetet, a valóság az, hogy a mi fizetéseink a macedón és a boszniai bérekhez hasonlíthatók – húzta alá Miroslav Aleksić.

A politikus szerint a következő hónapok során eddig még soha nem tapasztalt mocskos választási kampánynak leszünk a tanúi. 

https://szmsz.press/2022/02/11/aleksic-ezek-aleksandar-vucic-legnagyobb-gazdasagi-csalasai/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése