2022. február 8., kedd

Szabadság a láthatáron

Tíz éve élünk egy olyan rendszerben, amelyben minden egy embertől és egy párttól függ.
Rendszerben, amelyikben a legveszélyeztetettebb az egyszerű ember.
Az állami intézeteket meggyengítették és a hatalmi struktúra befolyása alá kerültek. A jelenlegi hatalom naponta helyezi hatályon kívül a törvényeket és a maga akarata és érdekei alá rendeli és így dől meg a jogállam.
Szerbia olyan állam, amelyben szólás- és véleményszabadság nem létezik. Mindenkit, aki bármi bírálót is mond a hatalomról, árulással vádolnak meg!? Az újságírókat, akik megfelelő vagy kellemetlen kérdést tesznek fel az Elnöknek, azonnal sértegetik, hogy zugpolitikusok és külföldi bérencek!?
A polgárokat, akik egyébként is alulfizetett munkahelyeken dolgoznak, azzal zsarolják, ha nem a hatalomra szavaznak, felmondást kapnak…
A paradoxok országában élünk, ahol a polgárok intelligenciáját sértik.
A hatalom azt mondja, jobb már nem is lehet, hogy ideálisan élünk. Számukra ideális a helyzet, amikor a kórházakban nincsen gyógyszer és kötszer, amikor a gyermekeket SMS üzenetekkel gyógyítják, amikor a fiatalok a szó szerint menekülnek az országból, mert Szerbiában nem a tudást, a törekvést és szakértelmet értékelik, hanem csak a pártkönyvet!
Az emberek félelemben élnek. Nem bíznak a saját országukban.
Hogy dolgozhatnak, taníttathatják a gyermekieket és megfelelően lesznek gyógykezelve.
A hatalom elszegényedett és most a propaganda gépezete által próbál manipulálni. Hamisítják az eredményeket, minden a maketteken és az üres ígéreteken alapul.
Április 3. alkalom arra, hogy szembeszálljunk az ilyen autokrata rendszerrel.
Ez a nap alkalom arra, hogy mi, Szerbia polgárai, leváltsuk a rossz haladópárti hatalmat!
Használjuk ki!

Ivan Milanović, Pancsova
Danas, 2022. február 7. 13.
Fordította: Bozóki Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése