2022. február 27., vasárnap

Šešelj: „a VMSZ megkért, hogy engedjük át nekik a 3-as sorsszámot”

 

Az elmúlt napokban a délvidéki magyar nyelvű sajtó arról cikkezett, hogy a Vajdasági „Magyar“ Szövetség (VMSZ) egy helyet javított rajtpozícióján a köztársasági választáson, ugyanis két évvel ezelőtt a Köztársasági Választási Bizottság negyedikként hirdette ki a VMSZ listáját, 2022-ben pedig a VMSZ listája a hármas sorszámot kapta, mivel az átadáskor sikerült megelőznie a Szerb Radikális Pártot. Most azonban kiderült, hogy kiknek köszönheti a VMSZ ezt a legújabb „sikerét“.

Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt elnöke a Happy TV reggeli műsorában vendégszerepelve pár mondat erejéig kitért a választásokra. Mint elmondta, az elnökválasztáson  Aleksandar Vučić jelölését fogja támogatni, míg a parlamenti választáson önállóan indulnak a radikálisok, mégpedig a negyedik helyen fognak szerepelni  a szavazólapon. A háborús bűnös csetnikvajda szavai szerint Pásztorék megkérték a radikálisokat, hogy adják át nekik a 3-as sorsszámot.

„A 4-es sorsszám alatt indulunk … nos… a  VMSZ megkért, hogy engedjük át nekik a 3-as sorsszámot, ezért vártunk egy kicsit, noha előbb gyűjtöttük össze az aláírásokat“

– mondta Šešelj.

https://delhir.info/2022/02/27/seselj-a-vmsz-megkert-hogy-engedjuk-at-nekik-a-3-as-sorsszamot/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése