2022. február 7., hétfő

Vizsgálatot szeretne?

 A következő szabad időpont 2023 januárja

Vizsgálatot szeretne? A következő szabad időpont 2023 januárja

 Egy évet is várni kell a vizsgálatra (Pixabay)

2022-02-07 12:45

Szerbiában jelenleg összesen 6.960-an várnak MRI vizsgálatra, derül ki a Köztársasági Egészségügyi Biztosító adataiból. A listából kiderül, hogy legalább két hónapot, de van, hogy két évet is kell várni a mágneses-rezonancia vizsgálatra. Užicében vannak páciensek, akik 2019 óta várnak koponyavizsgálata. Éppen erre kell a legtöbbet várni a többi városban is, ezt követően a gerincvizsgálatra a leghosszabb a lista. Leggyorsabban a mell MRI vizsgálatára lehet bekerülni.

A legfrissebb, múlt heti adatok szerint valamilyen vizsgálatra, CT-re, műtétre jelenleg 54.448 biztosított vár.

Az, hogy pontosan mennyit kell várni egy-egy vizsgálatra, intézménytől függ. Azok például, akik a Vajdasági Onkológiai Intézetben jelentkeztek vizsgálatra tavaly novemberben, idén márciusban kerülnek majd sorra. Vannak olyan páciensek is, akik idén januárban május végére kaptak időpontot. Ebben az intézményben a mellvizsgálatra két hónapot kell várni.

Szabadkán a Közkórházban hat páciens vár koponya MRI-re, mindannyiuk az idén kért időpontot és februárra és márciusra kapott. Gerincvizsgálatra januárban egyetlen egy személy jelentkezett, de csak áprilisra kapott időpontot.

A Vajdasági Klinikai Központban gerincvizsgálatra több mint egy év a várakozási idő. Aki idén februárban kér időpontot, 2023 januárjában kerül majd sorra. Mindazok, akik ebben az intézményben koponyavizsgálatra jelentkeznek be az idén, csak jövőre juthatnak sorra.

https://szmsz.press/2022/02/07/vizsgalatot-szeretne-a-kovetkezo-szabad-idopont-2023-januarja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése