2022. február 18., péntek

Prelević: Vučić bukása már elkerülhetetlen

 

 Prelević: Vučić bukása már elkerülhetetlen

Božo Prelević (Fotó: Printscreen/Youtube/RTV Marš HD Valjevo)

2022-02-17 19:33 |

Božo Prelević ügyvéd, a Szabad Szerbia Közgyűlésének tagja csütörtökön kijelentette, „nem hiszi, hogy a jelenlegi hatalom áprilisban megbukik, abban azonban hisz, hogy ez lesz a bukásának a kezdete”, írja a szerb sajtó.

– Ezt normális ember már nem bírja tovább elviselni. Amikor Vučić megbukik, és hamarosan meg fog – habár nem valószínű, hogy áprilisban, hacsak az embereknek be nem indul az immunrendszere a diktatúra ellen – hiszem, hogy Szerbia és a térség is fel fog lélegezni. Ez egyedül azokat érinti majd rosszul, akik megsértették a törvényeket, akik majd nem vihetik magukkal mindazt, amit összeloptak – jelentette ki az ügyvéd a NIN hetilapnak adott interjújában.

Prelević azt mondta, az állam és a Szerb Haladó Párt elnökének, Aleksandar Vučićnak a bukása immár elkerülhetetlen, különben nem akarná 100 euróval, meg 20.000 dinárral lefizetni a szavazóit, vagyis nem adósítaná el még unokáinkat is egy marék szavazat miatt.

Szavai szerint nehéz abba belegondolni, hogy az ellenzékben vannak olyanok, akiknek a „dögöljön meg a szomszéd tehene” elv fontosabb, mint az, hogy közösen legyőzzék az erős, az ország szempontjából pedig végzetes Szerb Haladó Pártot.

– Mintha az lenne a cél, hogy ki lesz a legerősebb az ellenzéki oldalon, még olyan áron is, hogy ott egyedül marad. Remélem, ezt senki nem akarja, de a polgárok szemszögéből nézve ez ilyen benyomás alakult ki, mert a polgárok számára érthetetlen, hogy az ellenzéki pártoknak, amelyeknek egy közös ellenfele van, miért nincs közös stratégiája – értékelte Prelević.

Az ügyvéd közölte, az, hogy a Szabad Szerbia Közgyűlése elhagyta az Egyesült Szerbia tömörülést, még nem jelenti azt, hogy átállt a „másik oldalra”.

https://szmsz.press/2022/02/17/prelevic-vucic-bukasa-mar-elkerulhetetlen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése