2022. február 20., vasárnap

Milyen jogon tegezték le Pásztorék a potenciális szavazóikat?

Nem őriztek együtt birkát! 

Értetek. Veletek. Mindannyiunkért!

A Vajdasági „Magyar” Szövetség az áprilisi választások előtti másfél hónapban az „Értetek. Veletek. Mindannyiunkért!” szlogennel kampányol.

Csak találgatni lehet, ki volt az a „marketing zseni”, aki ezt a mottót dobta a potenciális szavazók: a délvidéki magyarok (és esetleg a vranjei vagy más dél-szerbiai választók) arcába.

Mindenképpen felmerül a kérdés:

milyen jogon tegezték le Pásztorék a potenciális szavazóikat, hiszen nem őriztek együtt birkát (disznót, libát)?

Ez a modortalanság azonban nem fog nekik megártani, hiszen igazi politikai konkurencia nélkül Pásztor junior és társai mindenképpen bejutnak a parlamentbe.

Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szó napi közlönynek nyilatkozva elárulta: pártjának ambíciója a soron következő választásokon, hogy megismételje legutóbbi eredményét – 70 ezer szavazatot szerezzen.

A félelmetes propaganda gépezettel rendelkező, dúsgazdag VMSZ tehát beérné azzal, ha a 240 ezer délvidéki magyar kevesebb mint egyharmada szavazna rá.

A mostani választási rendszer lehetővé teszi, hogy akár ilyen siralmas eredmény mellett is 9-10 „érdekvédőnk” kerüljön be a szerb parlamentbe.   

Pásztor kijelentette: „Az az érdekünk, hogy folytatni tudjuk azt az együttműködést, ami az elmúlt, csaknem egy évtizedben kialakult a legjelentősebb szerbiai politikai erővel, a Szerb Haladó Párttal, illetve hogy egy olyan kormányzati program fogalmazódjon meg, amely tiszteletben tartja a VMSZ prioritásait.”

Ez esetben dicséretet érdemel az őszinteségért.

Beismerte, hogy a VMSZ érdekéről, prioritásáról van szó, aminek – mint tudjuk – semmi közé a délvidéki magyárság érdekeihez, elsőbbségeihez.     

A VMSZ elnöke így folyatta: „Ezek sok szempontból egybeesnek mindenki más prioritásával, elsősorban a gazdaságra, a békére, a regionális stabilitásra gondolok, az Európai Unióhoz való közeledésre; de emellett vannak különleges prioritásaink, mivel kisebbségi párt vagyunk, ezek az identitásmegőrzésre vonatkoznak, illetve a számunkra fontos térség fejlesztésére, a számunkra fontos gazdasági ágazatoknak a fejlesztésére, illetve a fejlődésre, a jószomszédi kapcsolatok építésére, illetve a környezetvédelemre, a családpolitikára és a szociális politikára.”

A Magyar Szó lektora szemmel láthatóan nem mert belejavítani Pásztor sóderébe, sőt stilisztikai finomítást sem mert eszközölni, ezért alakult ilyen zavarosra és értelmetlenre a fenti szöveg.

Az viszont kihámozható, hogy Pásztor úgy véli, a VMSZ számára fontos az identitásmegőrzés.

Csakhogy pártja már régen elvesztette az identitását, ha egyáltalán volt olyanja, hiszen többé-kevésbé beolvadt a Szerb Haladó Pártba.

Szerbia Európai Unióhoz való közeledését pedig már senki sem veszi komolyan, főleg most, hogy Pásztorék koalíciós partnere, kedves Ácó kiárusította az egész országot, amelyből kínai gyarmatot kreált…

https://delhir.info/2022/02/20/milyen-jogon-tegeztek-le-pasztorek-a-potencialis-szavazoikat-nem-oriztek-egyutt-birkat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése