2022. február 5., szombat

„Bravó VMSZ!”

 Szabadkán, Topolyán és Kishegyesen drasztikusan kisebbek a bérek a szerbiai átlaghoz képest

novac-eps

Egyre lehangolóbb az élet a valamikor gazdag és civilizált Szabadkán.

A város elbalkanizálódása, elszerbesítése és az abból eredő nyomasztó légkör mellett az alacsony fizetések és a zuhanó életszínvonal is lefagyasztotta a mosolyt a becsületes polgárok arcáról.

Ugyanez a megállapítás vonatkozik a (még egyelőre) magyar többségű Topolyára és Kishegyesre is.

Hivatalos adatok szerint Szabadkán átlagosan 6 500, Topolyán 12 164, Kishegyesen pedig 16 834 dinárral alacsonyabbak a fizetések, mint Szerbiában!

Egyébként a nettó átlagbér Szerbiában 69 136 dinár. Ez persze hivatalos adat, amely nem tükrözi a valós állapotot, hiszen ennyit jóformán senki sem keres. A reális átlag 40 ezer dinár körül mozoghat.

Az említett délvidéki városokban és a Szerbiában kimutatott fizetések közötti drasztikus különbség viszont sajnos minden bizonnyal megfelel a valóságnak.

Dr. Danica Drakulić, a Belgrádi Egyetem Közgazdasági Karának tanára úgy véli, ezek az adatok sürgős reagálást követelnek a helyi önkormányzatok vezetőitől.

Mint mondta, rövid időn belül meg kellene állapítani az aggasztó jelenség okát és megfelelő intézkedéseket foganatosítani.

Ellenkező esetben az életszínvonal további csökkenése és a lakosság még intenzívebb elvándorlása várható.

Szomorú, hogy erre a lesújtó tényre egy szerb közgazdásznak kell rámutatnia, miközben a VMSZ vezetősége önelégülten, flegmán és közömbösen viszonyul a szóban forgó városok polgárainak kétségbeejtő elszegényedéséhez.  


(danas.rs nyomán)

https://delhir.info/2022/02/02/bravo-vmsz-szabadkan-topolyan-es-kishegyesen-drasztikusan-kisebbek-a-berek-a-szerbiai-atlaghoz-kepest/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése