2022. február 6., vasárnap

MEDDIG LEHET MÉDIASÖTÉTSÉGBEN TARTANI A VAJDASÁGI MAGYAR EMBEREKET?

 Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek

Csernik Árpád (Fotó: Facebook)

2022. február 6. 11:03

Az Európai Zöldek és a Moramo koalíciós partereinkkel közös pénteki szabadkai környezetvédelmi konferenciáról, amely megtöltötte a Pátria szálló konferenciatermét, a szerb nyelvű média átfogóan tájékoztatott. Részletes és korrekt tudósítás jelent meg többek között a Danas napilapban, a Subotičke.rs, a Magločistač, a Subotica.com portálokon.
A magyar nyelvű média részéről a Szabad Magyar Szó tudósított korrekt módon. Ami az úgynevezett közmédiát illeti, a Pannon RTV eljátszotta ezt a látszólagos szerepet. Egy nyúlfarknyi riportot játszottak be a híradó végén, de inkább közölték Nebojša Zelenović szerb nyelvű nyilatkozatát, mint a magyar nyelven, a magyarokhoz szóló Csernik Árpád megszólalását. Ilyen szempontból sokkal korrektebben járt el a Magyar Szó és a Hét Nap, ők ugyanis meg se jelentek a rendezvényen.
Azt gondoljuk, hogy 2022 februárjában, két hónappal a köztársasági választások megtartása előtt ez a példa tökéletesen illusztrálja, milyen állapotban is van a vajdasági magyar tájékoztatás. Nem minden magyarról és magyarnak szól, csak azoknak, akik „megfelelnek” az érdekeiknek.
Persze, lehet, hogy a fenti három médiaház a konferencia után szeretné meghívni Csernik Árpádot műsorába vagy megszólaltatni a lap hasábjain, ebben az esetben állunk rendelkezésre. De ha ők ezt nevezik tájékoztatásnak, akkor elég lenne elsötétíteni a képernyőt vagy üresen kinyomtatni az újságokat. Jobban járnánk!
 
Magyar Mozgalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése