2022. február 27., vasárnap

Zuhanás:

Szerbiában 450 ezren totális nyomorban élnek, kétmillióan pedig a szegénységi küszöbön „csúszkálnak”!

 

BEDA: U Srbiji ima 40.000 gladnih

Aligha fér hozzá kétség, hogy Szerbiában az elmúlt tíz évben elmélyült gazdasági-szociális válság az orosz-ukrán konfliktus következtében tovább fokózodik.

Ugyanakkor az is biztos, hogy egy vékony réteget a kedvezőtlen fejlemények ezentúl sem érintik majd különösebben, sőt.

Könnyen előfordulhat, hogy a szegények és a gazdagok között tátongó szakadék a következő időszakban még nagyobb lesz.

Ami a mostani helyzetet illeti, a Központ a Demokráciáért nevű alapítvány legújabb kimutatása szerint

450 ezer szerbiai polgár teljes nyomorban él.

Több mint 2 millió ember pedig a mélyszegénység küszöbét súrolja, amelyet az előállt vilgválság és a belső problémák miatt várhatóan rövidesen átlép.

A Szabad és Független Szakszervezetek Szövetsége megerősítette: a társadalmi vagyon igazságtalan elosztása és elkülönítése, valamint az, hogy a polgárok munkájának gyümölcse kevés egyén és család zsebébe kerül – a korrupció és a politikai privilégiumok által – tovább növelte a lakosság legnagyobb részének szegénységét. 

A három és annál több gyermeket számláló családok 51,9 százaléka van legsúlyosabb helyzetben, de a gyermeküket egyedül nevelő szülők 41,6 százaléka szintén nincstelenséggel szembesül.

Ha ehhez hozzáadjuk azt a 350 ezer dolgozót, akiknek a családja egy minimálbérből “tartja el magát”, valamint egymillió 650 ezer családot, ahol egy személy átlagbérnél kisebb járandóságából “él”, teljes képet alkothatunk arról, milyen a szerbiai lakosság sorsa, szögezi le a fent említett szakszervezeti szövetség.


(danas.rs nyomán, fotó: kurir.rs)

https://delhir.info/2022/02/27/zuhanas-szerbiaban-450-ezren-totalis-nyomorban-elnek-ketmillioan-pedig-a-szegenysegi-kuszobon-csuszkalnak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése