2023. március 2., csütörtök

Govori dugo i nosi tablu sa sobom: Kinesku, magičnu, na kojoj je 718 veće od 726

01. mar 202319:19

Oči srbijanske nacije sinoć su bile uprte u Javni medijski servis RTS. Uši nacije načuljene da čuju konačnu istinu koju će predsjednik Srbije saopštiti dan poslije "Dana D". I kako je glavna tema jučerašnjeg gostovanja postala tabla po kojoj je predsjednik pisao?

Govori dugo i preopširno na onome što ga niko ne pita…

„Znate li koliko smo pruga izgradili od 2000. do 2012?“, upitao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kratko i cinično na ono što ga pitaju…

„Lepo. Nije. Milina jedna. Ne znam“.

“Moja tabla”

I nosi tablu sa sobom.

„Ovo je moja tabla, Kinezi su mi je kupili, ne preporučujem je zbog cene, veoma je skupa, inače je izvanredna, meni služi mnogo“, rekao je Vučić.

Ovaj poklon, kao javni funkcioner, predsjednik je bio dužan da prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije. U katalogu poklona koje je Vučić dobio 2021. ima tri šahovske, ali nijedna tabla za crtanje, iako se po snimcima iz decembra 2021. vidi da je predsjednik Srbije ovaj vrijedni poklon već tada posjedovao.

„Da me pitate da je kupim za sebe, hteo sam, mislio sam da je 500 evra, ali kad su mi rekli pošto je… Tako da imam samo ovu koju sam dobio na poklon i ona stoji u Predsedništvu“, dodao je Vučić.

Dvije table

A to, po svemu sudeći, nije ona ispred koje se predsjednik u Predsjedništvu Srbije slikao prije neki dan. I tu pitanjima nije kraj. Jer biće da predsjednik nema, kako kaže, samo jednu tablu. Dvije, gotovo identične, poslužile se mu kao scenografija na godišnjoj konfereciji u januaru ove godine, pa se postavlja pitanje čija je ova druga? Sklonost ka tablama predsjednik Srbije pokazuje već duže, no i njegove table postaju sve razvijenije baš kako se razvija i Srbija.

„Crna Gora 726 evra (prosječna plata) pri čemu sada mi prvi put postajemo prvi (718 evra prosečna plata) iako smo uvek delili treće i četvrto mjesto“, naveo je u gostovanju na RTS.

Ukoliko tu magičnu tablu na kojoj je 718 evra veće od 726 evra proizvodi kineski Huawei, njena zvanična cijena mogla bi da ide do 5.700 evra za ekran od 84 inča kakav je, pretpostavljamo, i Vučićev.

„Ja je samo raznosim, ovo je moja tabla, kad kažem moja, pripada državi Srbiji, ja sam njen korisnik“, istakao je.

Reptil, Kurtijev srpski i zbunjeni pogled

I tako nas je predsjednik ovom tablom „izvozao“ baš kao njega voz do Ripnja.

I zaista, ne može se reći da predsjednik Srbije na tenane nije govorio o kineskoj tabli, o Kurtiju koji je u zatvoru naučio srpski i o ljudima koji vjeruju da je predsjednik reptil. Ipak, činjenica je da njemu, poslije sinoćnjeg gostovanja na RTS-u, rep nije izrastao, ali su onima koji su to gledali rasle magareće uši. Poslije svega zbunjeni pogled voditelja možda zaista jeste odgovor na sva ključna pitanja.


https://n1info.ba/regija/govori-dugo-i-nosi-tablu-sa-sobom-kinesku-magicnu-na-kojoj-je-718-vece-od-726/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése