2023. március 4., szombat

Maglai: Tökélyre fejlesztették a pártfoglalkoztatást, a korrupciót és a nepotizmust

 Maglai: Tökélyre fejlesztették a pártfoglalkoztatást, a korrupciót és a nepotizmust

2023-03-03 15:08 

Nem a sajtóból, kiszivárgott hírekből kellene értesülnie a közvéleménynek arról, hogy megkezdődött a Subotica-trans magánosítása, egy ilyen stratégiai projektről beszélnie kellene Szabadka polgármesterének és a képviselő-testület elnökének – mondta Szabadka Polgári Mozgalmának sajtótájékoztatóján Maglai Jenő.

A közvélemény negatív reakciója után arról kezdtek el beszélni, hogy köz- és magánegyüttműködéssel mégsem lehet megoldani a vállalat gondjait, ezért ki fognak dolgozni egy tervet a megoldásra – tette hozzá Maglai, aki szerint pártutasításra történnek a dolgok, aminek eredményeként a jövedelmező buszjáratokat megkapja majd egy vállalkozó, a veszteségeseket pedig a város fogja tovább üzemeltetni.

A politikus szerint ez a módszer emlékeztet arra az eljárásra, ahogyan a Szabadkai Gyógyszertárakat privatizálták – Maglai szerint akkor egy többmillió eurós piacot adtak át egy a hatalomhoz közel álló cégnek, miután 60 éven át tartó sikeres működés után mindössze másfél év alatt 200 millió dináros adósságot halmozott fel, „mesterségesen”.

Maglai lemondásra szólította fel a Subotica-trans igazgatóját, a rendőrséget és az ügyészséget pedig felszólította, hogy „végre tegyék a dolgukat”.

A sajtótájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy a mozgalom korábban már figyelmeztetett arra, hogy az épülő aquaparkra eddig több mint 7 millió eurót költöttek el, ami szerinte az állami források legnagyobb meglopása az utóbbi évtizedekben.

Maglai szerint a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség  tökélyre fejlesztette a pártfoglalkoztatást, a korrupciót és a nepotizmust, aminek következtében a közvállalatok és –intézmények, valamint az állami szervek is rosszul működnek.

https://szmsz.press/2023/03/03/maglai-tokelyre-fejlesztettek-a-partfoglalkoztatast-a-korrupciot-es-a-nepotizmust/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése