2024. április 10., szerda

VMDK:A vajdasági magyarok elutasítják Pásztor és Šešelj koalícióját!

Közlemény 
 

 
Óbecse, 2024. 04. 10.
 
Részvételükkel a belgrádi választásoknak nevezett színjátékban Dr. Pásztor Bálint és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) bebizonyította, hogy bűnrészesek a választási csalások elkövetésében, és a Szerb Köztársaság intézményeinek leépítésében.

Részvételükkel az úgynevezett megismételt belgrádi választásokon dr. Pásztor Bálint és a VMSZ megmutatta, hogy nem csupán akaratlan cinkosai a december 17.-i választási manipulációnak, hanem mint a hatalom bitorlói minden szinten, tudatos résztvevői a választási demokrácia és az ország demokratikus intézményeinek szándékos leépítésében.

Azáltal, hogy elvtelen koalíciót kötött Arkan egykori emberével, Milošević utódával, volt JUL-os vezetővel, Hágában elítélt háborús bűnössel, kripto-radikálisokkal és a Vajdaság autonómiájának felszámolását szorgalmazókkal, dr. Pásztor Bálint letaposta mindazokat az értékeket, politikai folyamatokat, amelyért a magyar közösség pártjai küzdöttek az elmúlt harminc évben.

Meggyőződésünk, hogy a vajdasági magyar közösség tagjainak túlnyomó többsége nem akar egy politikai platformra kerülni a fent említett politikai struktúrákkal, ezért úgy gondoljuk, hogy a VMSZ vezetősége nemcsak azt a közösséget hagyta cserben, amelynek a képviseletére hivatkozik, hanem a saját szavazótáborukat is átverte, hiszen a választási kampányban egészen mást ígértek nekik.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) határozottan elítéli a VMSZ csúcsvezetői által gyakorolt politikai opportunizmust, és felkéri a vajdasági magyar közösség tagjait határolódjunk el közösen ettől a káros politikától!

Mert ma Belgrád, holnap meg már a magyar többségű települések lesznek politikai kufárkodásuk túszai! Mondjunk nemet a kivándorlást gerjesztő politikára, a szerzett jogok további csorbítására és a magyar közösség folklórelem szintjére való süllyesztésre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése