2024. április 13., szombat

Freedom House: A tranzíciós országok közül Szerbiában hanyatlik leginkább a demokrácia

A Freedom House Nemzetek átalakulóban 2023 című jelentése szerint, amely 29 európai és ázsiai országra terjed ki, Szerbia szenvedte a legnagyobb visszaesést a mért eredményekben

Freedom House: A tranzíciós országok közül Szerbiában hanyatlik leginkább a demokrácia - A cikkhez tartozó kép

Alexandra Karppi (Fotó: SZER)

 2024. április 11. 11:10

A Freedom House szerint Szerbia történelmi hanyatlást élt át Aleksandar Vučić elnök 2023-as hatalommegszilárdítási erőfeszítései miatt.

„A két egymást követő májusi tömeggyilkosság tiltakozásokat váltott ki, amelyek egész nyáron át tartottak, erre pedig a szerb kormány a decemberi meghamisított, előrehozott választásokkal válaszolt”, áll a Freedom House jelentésében, közölte az Amerika Hangja.

„Ez az idei legnagyobb visszaesés az egész, általunk vizsgált régióban, amely 29 országot foglal magába, Közép-Európától egészen Közép-Ázsiáig. Tekintettel arra, hogy ez az év történelmileg mennyire fontos volt a jelentésünkben, nagyon szembetűnő, hogy Szerbia ilyen elképesztően nagyot esett vissza”, mondta Alexandra Karppi, a Freedom House balkáni szakértője.

https://www.vajma.info/cikk/szerbia/33997/Freedom-House-A-tranzicios-orszagok-kozul-Szerbiaban-hanyatlik-leginkabb-a-demokracia.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése