2024. április 20., szombat

Tepić: A Szabadság és Igazság Párt nem indul a választásokon

 Tepić: A Szabadság és Igazság Párt nem indul a választásokon

2024. ápr. 20. 8:08

„Nem titok, pénteken este bebizonyosodott, hogy másként gondolkodunk a dolgokról. A partnereink egy része úgy gondolja, hogy részt kell venni a választásokon. Mi, a Szabadság és Igazság Párt tagjai úgy gondoljuk, hogy nem kell részt venni a választásokon, mert ezek nem igazi választások. Hasonlóan vélekednek a SRCE, a Zajedno és a Demokrata Párt tagjai is. Az alap elv, amiben mindannyian egyetértünk, hogy nem lehet részt venni ezeken a választásokon, hiszen az ODIHR egyetlen egy javaslatát sem tudják alkalmazni addig, a választási feltételek nem változnak, nyilatkozta az N1-nek Marinica Tepić, a Szabadság és Igazság Párt alelnöke.

Tepić kiemelte, hónapokig küzdöttek azért, hogy a nemzetközi közvélemény felfigyeljen arra, hogy hogyan zajlottak a választások Szerbiában, most tartoznak azzal a polgároknak, hogy kitartanak amellett, hogy a választási feltételek javításáért küzdenek.

„A választás meglopása előre eltervezett. Ígéretet tettünk, hogy amíg nem változnak a feltételek, nem veszünk részt a választásokon. Ez is a harc egy formája”, mondta Tepić.

https://szmsz.press/2024/04/20/tepic-a-szabadsag-es-igazsagossag-part-nem-indul-a-valasztasokon/

 

Az Együtt Párt nem indul a választásokon

Az Együtt Párt nem indul a választásokon

Nem indul a június 2-ára kiírt helyhatósági választásokon az Együtt, így döntött pénteken este a párt. Indoklásuk szerint ezzel hűek maradnak a Szerbia az erőszak ellen koalíció, a NADA koalíció és a Proglas március 9-én aláírt közös döntéséhez, mely szerint a választásokon való részvételhez biztosítani kell az induláshoz szükséges minimális feltételeket.

Közleményükben az áll, hogy továbbra is kitartanak ezeknek a pártoknak és csoportoknak azon kezdeményezése mellett, hogy az összes önkormányzatban ősszel tartsanak választásokat, hogy addig eleget lehessen tenni az ODIHR ajánlásainak. Az Együtt szerint jelenleg a minimális feltételei sincsenek meg egy szabad és tisztességes választásnak.

https://szmsz.press/2024/04/19/az-egyutt-part-nem-indul-a-valasztasokon/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése