2024. április 9., kedd

Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

 

Osuđujemo potrebu rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara da u svemu slede i podržavaju politiku Aleksandra Vučića, zatvarajući oči na njegovu šovinističku prošlost i visoku poziciju koju je tokom devedestih imao u Srpskoj radikalnoj stranci.

Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromaše Vojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina.

Da li koalicija SVM i Šešelja znači da pristaju i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine?

Hoće li taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj?

Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine.

Ljudi u SVM bi morali da se prisete i sendviča koje su radikali „delili“ Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju.

Šešelj je za ratne zločine osuđen baš zbog događaja u Sremu, gde su, sem Hrvata, mnoge žrtve progona bili i Mađari. Naročito u Hrtkovcima i Nikincima.

Zbog te politike progona i represija danas u Vojvodini živi samo 186.000 Mađara, a samo pre koju deceniju ih je bilo preko 415.000.

Koalicija SVM i Šešelja je sramota ali i opasnost, i sigurni smo da će je većina vojvođanskih Mađara osuditi.

Mi osuđujemo!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

https://vojvodjani.rs/koalicija-svm-i-seselja-je-samar-vojvodjanskim-madjarima-i-uvreda-svima-u-vojvodini/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése