2024. április 9., kedd

Szabadka Polgári Mozgalma: Egyre komolyabb és vészesebb a politikai krízis

 Szabadka Polgári Mozgalma: Egyre komolyabb és vészesebb a politikai krízis

2024. ápr. 9. 16:39

Szabadka Polgári Mozgalma felszólította az ország döntéshozóit, hogy egy különleges törvény meghozatalával halasszák el a választások megrendezését mindaddig, amíg meg nem teremtődnek az igazságos és tisztességes választások feltételei.

Az ellenzéki csoportosulás közleményét az alábbiakban közöljük:


Miután a tavaly decemberi választások után napvilágra kerültek az adatok a szavazatlopásról, a közös forrásokkal való visszaélésekről a hatalom részéről, elvárható lett volna, hogy az állami intézmények konkrét lépéseket tesznek majd azért, hogy a jövőben hasonló visszaélések és bűncselekmények ne történhessenek meg.

Ehelyett szemtanúi vagyunk, hogy a hatalmon lévők csak a pozíciójuk megőrzését tartják szem előtt, mindenáron. Eszükbe sem jut, hogy igazságos és becsületes választásokat biztosítsanak.

A politikai krízis a nemzet gazdasági helyzetének további romlását hozza magával, holott a lakosság jelentős része így is nehezen boldogul.

Felszólítjuk a politikai döntéshozókat, hogy mihamarabb hozzanak lex specialis (különleges törvény) rendelkezést, amely alapján a választásokat mindaddig nem tartják meg, amíg nem teremtenek hozzá igazságos és tisztességes feltételeket.

Elengedhetetlen a választási névjegyzék rendezése (Szabadkán például pillanatnyilag több a szavazópolgár, mint amennyi lakosa van a városnak a legutóbbi népszámlálási adatok alapján), meg kell állítani a hatalom „szükségletei” által irányított tömeges és törvénytelen lakcím-módosításokat, meg kell akadályozni a szavazatok ipari mértékű megvásárlását, amelyre a közszférából eltulajdonított vagy bűncselekményekből „folyik be” pénz, meg kell állítani a közszférában dolgozók és a legszegényebb réteg megfélemlítését, és meg kell büntetni mindazokat, akik a felsoroltakat elkövetik/elkövették.

Ellenkező esetben a társadalomban jelen lévő, egyre mélyülő ellentétek egyre komolyabb összetűzéseket eredményeznek majd, ezeknek már most szemtanúi lehetünk, nap mint nap.

https://szmsz.press/2024/04/09/szabadka-polgari-mozgalma-egyre-komolyabb-es-veszesebb-a-politikai-krizis/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése