2024. április 17., szerda

A VMSZ név mögé bújt önös érdekek

 
 
2024. április 11. 21:52
‼🟡🔵‼
‼ A VMSZ név mögé bújt önös érdekek

A VMSZ mint politikai párt rég elveszítette hitelességét és a nevével ellentétben nem magyar, vagyis nem a magyarok és a magyar lakta települések érdekeit szolgálja.

Ennek bizonyítéka a mostani választások koalíciós partnersége, a belgrádi helyhatósági választások közös listájának összeállítása, melyen a VMSZ közös listán indítja képviselőjét és azzal a radikális párttal és az abból kinőtt Szerb Haladó Párttal, aki a közelmúltban egy szendvics kíséretében a vajdasági magyar kisebbséget a határon túlra kívánta telepíteni.

Ezen nincs mit csodálkozni, mivel a VMSZ mostani uralkodója, Pásztor Bálint, aki „megörökölte” apjától a párt vezetését- önálló, értelmes döntéshozatal nélkül- folyamatosan behódolva a hatalmi vezetőségnek, háttérbe szorítja, teljességgel mellőzi a polgárok, de főleg a magyarság érdekeit.

A fenn említettekre jó példa Zenta Község, ahol a VMSZ a hatalmat tejes mértékben átengedte a helyi haladó párt korrupt vezetőségének. Amellett, hogy a közelmúltban számos gyárat becsuktak, a még meglévő közintézmények tönkre tétele is folyamatban van, ami Zentán jellemző a VMSZ 30 éves uralkodása alatt. Ezáltal a község lakosságának tömeges elvándorlását elősegítették szendvics nélkül is.

A közintézményekben főleg haladó párti pártkatonákat alkalmaznak, vagy pedig a haladó párti alpolgármester rokonait, és a hozzá közelálló személyeket.

A zentai rendőrségre helyieket, illetve magyar ajkúakat nem vesznek fel, a már állományban lévőket lefokozták, azzal az indokkal, hogy kettős állampolgársággal csak közrendőrök lehetnek, iskolai végzettségtől függetlenül. A fenn említett diszkriminációt csak a kikindai és nagybecskereki körzetben alkalmazzák, amiről a VMSZ vezetősége értesítést kapott, de Pásztor Bálinttal az élen ismételten semmilyen ellenlépést nem foganatosítottak.

Ebből kifolyólag nem kell csodálkozni, hogy Pásztor Bálint önös érdekek miatt eladja a vajdasági lakosságot, azon belül pedig a magyarságot.

Az Együtt a jobb Zentáért polgárok csoportja elítéli Pásztor Bálint és a VMSZ minden jellegű politikai megnyilvánulását, ami nem a lakosság érdekeit szolgálja.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése