2024. április 8., hétfő

Kihirdették a haladók-radikálisok-véemeszesek belgrádi listáját

Kihirdették a haladók-radikálisok-véemeszesek belgrádi listáját 
A lista átadásakor (Fotó: Beta)

2024. ápr. 7. 20:20

A belgrádi városi választási bizottság (GIK) kihirdette az Aleksandar Vučić – Belgrád holnap (Beograd sutra) elnevezésű listát, amely részt vesz majd a június másodikára kiírt fővárosi önkormányzati választásokon.

A Szerb Haladó Párt köré tömörülő koalíció vasárnap reggel elsőként adta át a listát mintegy húszezer támogató aláírás kíséretében.

Amint arról írtunk, a listán együtt szerepel a háborús bűnökért Hágában jogerősen elítélt dr. Vojislav Šešej, a vajdasági magyarokat egy szendviccsel kiűzni akaró soviniszta csetnikvajda, és dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének neve.

A lista teljes neve: Aleksandar Vučić – Belgrád holnap – Ivica Dačić Szerbiai Szocialista Párt (SPS), Rasim Ljajić- Szerbiai Szociáldemokrata Párt (SDP), Milan Krkobabić- Nyugdíjasok, mezőgazdasági termelők és proletárok egyesülete – Szolidaritás és igazság (PUPS), Milan Stamatović- Egészséges Szerbia (ZS), Dragan Marković Palma – Egységes Szerbia (JS), dr. Vojislav Šešelj – Szerb Radikális Párt (SRS), Aleksandar Vulin – Szocialisták mozgalma (PS), Nenad Popović- Szerb Népi Párt (SNP), Ivan Karić – Zöldek Szerbia, dr. Pásztor Bálint Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), Milica Đurđević Stamenkovski – Szerb Fogadalomtevők Párta, Andreja Mladenović – Önálló Szerb Párt, Saša Borojević – Családi Riadó, Milos Vučević – Szerb Haladó Párt (SNS).

https://szmsz.press/2024/04/07/kihirdettek-a-haladok-radikalisok-veemeszesek-belgradi-listajat/

 

Pásztor Bálint: Nincs itt semmi látnivaló

Pásztor Bálint: Nincs itt semmi látnivaló

2024. ápr. 8. 8:13

Pásztor Bálint a VMSZ elnöke Facebook-bejegyzésben reagált arra a hírre, hogy a VMSZ egy listán indul Belgrádban többek között a Szerb Radikális Párttal. Mint írta, a tárgyilagos közvélemény mellett a liberálisok és az oknyomozók figyelmébe is ajánlja a bejegyzését.

Vasárnap ugyanis  átadták a Szerb Haladó Párt köré tömörülő Aleksandar Vučić – Beograd sutra elnevezésű önkormányzati választási listát, amelynek nevében a VMSZ-en kívül Vojislav Šešelj is szerepel. Mint az a bejegyzésben olvasható:

  1. A Vajdasági Magyar Szövetség büszke arra, hogy önállóan méretteti meg magát a parlamenti választásokon és azokban az önkormányzatokban, ahol a magyarok nagyobb számban, hagyományosan élnek.
  2.  Nagyon fontos, hogy közösségünknek ott is legyenek képviselői, ahol esélytelen az önálló választási lista indítása.
  3.  A Belgrádban élő több ezer magyarnak is kijár az érdekképviselet!
  4.  Nebojša Marjanović, a VMSZ jelöltje a befutó, 45. helyen szerepel az Aleksandar Vučić – Beograd sutra elnevezésű önkormányzati választási listán, amit ma 11.00 órakor adtak át.
  5.  Igen, a választási lista nevében szerepel pl. Vojislav Šešelj, Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Miloš Vučević és az én nevem is. Ha az ellenzék tömbösödik, így kell tennie a hatalmi koalíciónak is. Nincs itt semmi látnivaló, megspórolom a liberálisoknak és az oknyomozóknak a „nagy leleplezést”.
  6. Köszönöm a Szerb Haladó Pártnak a lehetőséget és a partnerséget és azt is, hogy bennünket is kiemeltek a választási lista elnevezésében. A belgrádi képviselő-testület esetében ez az egyetlen mód, hogy ott lehessünk, ahol a döntések születnek.
  7. A VMSZ eredményességét az önállóság megőrzése és a reális politizáláson alapuló együttműködés biztosítja.
  8.  Kérek mindenkit, aki Belgrádban jogosult szavazni, vegyen részt a június 2-ai fővárosi választásokon és szavazzon a mi listánkra! Folytatjuk! 

https://szmsz.press/2024/04/08/pasztor-balint-nincs-itt-semmi-latnivalo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése