2017. október 7., szombat

A Masterplast és a Sat-trakt összesen 4,8 millió eurót kapott a Prosperitatitól


A Masterplast és a Sat-trakt összesen 4,8 millió eurót kapott a Prosperitatitól

Újabb kiemelt jelentőségű mezőgazdasági és gazdasági fejlesztés támogatását hirdették ki pénteken Szabadkán  Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere és Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági- és külügyminisztériumának miniszterhelyettese jelenléte mellett.
A mezőgazdasági és gazdasági fejlesztések kombinált támogatását célzó pályázat keretében vissza nem térítendő támogatást és kamattámogatott hitel felvételének támogatását hagyták jóvá a jelentkezők részére,  technológiai felszereltségi szintjük és termelési kapacitásaik növelése, illetve a meglévő kapacitások jobb kihasználása, a foglalkoztatás növelése, valamint a beszállítói kör kiszélesítése céljából.
A pályázat kiértékelését a Prosperitati Alapítvány és az OTP Bank végezték, ennek eredményeként pedig a következő a győztes pályázók listája a támogatás összegének csökkenő sorrendjében: a szabadkai Masterplast Yu. 290 millió dinárt, vagyis mintegy 2,4 millió eurót, a topolyai Sat-trakt valamivel kevesebbet, 288 millió dinárt kapott, ami euróban szinten 2,4 millió körüli összegnek felel meg. A dobogó harmadik fokára a magyarkanizsai Keramika került 164 millió dinárral (1,3 millió euró). Az adai Termometal 152 millió dinárt (1,4 millió euró) kap, az oromhegyesi Bata cég 139 milliót (1,15 millió euró), a topolyai EM Commerce 117 millió dinárt (975 ezer euró). A Capriolónak ebben a körben  75 millió dinár jutott (625 ezer euró), a bácskossuthfalvi Silának 50 millió dinár (416 ezer euró), a  kishegyesi Agrokonsnak 44 millió dinár (360 ezer euró), a szabadkai Skala Garden pályázatát 36 millió dinárral támogatják, vagyis 300 ezer euróval, a  Belmil-Teamet 29 millió dinárral, vagyis 241 ezer euróval, az adai Zupčanik céget pedig 25 millió dinárral, ami mintegy 210 ezer eurónak felel meg.
A két kiugróan legnagyobb támogatást kapott vállalat a Bunford Tivadar által irányított szabadkai Masterplast és a Zsemberi János nevéhez köthető Sat-trakt. Bunford a szabadkai városi képviselő-testület VMSZ-es elnöke, a városi pártszervezet korábbi elnöke, Zsemberi pedig a topolyai községi tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja, akinek a nevéhez köthető a szintén magyar kormánytámogatással elindult stadion- és akadémiaépítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése