2017. október 25., szerda

Pásztor ismét félrevezeti a közvéleményt

Amíg a Magyar Mozgalom, félretéve a napi politikát, csendben és méltóságteljesen tisztelgett vasárnap az 1956-os forradalmárok emléke előtt, addig Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hétfői beszédében ismét arra ragadtatta el magát, hogy az igazság egyetlen megmondójaként rágalmazza és pocskondiázza a számára nem kívánatos vajdasági magyar embereket.


Pásztor István félrevezeti a közvéleményt, amikor azt állítja, hogy a Magyar Mozgalom egyszerre épít kapcsolatot a szélsőséggel – ami az ő értelmezésében a Jobbik – és a nemzeti oldallal szembeni politikai opciókkal is. Nem titok, hogy a Magyar Mozgalom felvette a kapcsolatot, és fenn kívánja azt tartani valamennyi magyarországi politikai párttal, amely a választásokon a szavazópolgárok bizalmát megszerezve bejutott a magyar Parlamentbe.
Ettől még az MM-től távol áll mindenféle szélsőséges ideológia és egész egyszerűen hazugság az, hogy  szélsőséges és nemzetellenes kapcsolatokat építenénk, mint ahogyan az is hazugság, hogy a magyarországi pártok az MM révén importálják Vajdaságba a nemzetmegosztó politikát.
Különösen furcsa ezeket a rágalmakat annak a Pásztor Istvánnak a szájából hallani, aki összeállt a Szerb Haladó Párttal, és annak szekerét tolja. A „szendvicsosztogatós”, szélsőségesnek sokkal inkább nevezhető radikális múlt ugyanis éppúgy elfogadhatatlan a vajdasági magyar emberek számára, mint a torkok kitépésével és betoncipőkkel fenyegetőző haladó jövő - melyet Pásztor István teljes mellszélességgel támogat.
Pásztor azért fél, mert tudja, hogy elveszítette legitimitását. Olyan bűnök elkövetésével vádolja politikai ellenzékét, melyeket épp ő követett el.  Retteg, mert tudja, hogy a küszöbönálló köztársasági választásokon tovább fog csökkenni képviselőinek száma, a Magyar Mozgalom pedig parlamenti erő lesz. Rájött Pásztor arra is, hogy ő forintmilliárdokból sem tud már közösséget építeni. Sőt, fenntartani sem. Ezért rágalmaz másokat. Meg azért, hogy saját szélsőséges megnyilvánulásaival terelje el a figyelmet kudarcairól és tehetetlenségéről.
Valakinek azonban hamarosan felelnie kell azért a katasztrofális helyzetért, amelyben a vajdasági magyarság jelenleg van, ami miatt a magyar fiatalok - de most már a középgeneráció és az idősek is –  tömegesen hagyják el Vajdaságot. A vajdasági magyar nemzeti közösség hitét és erejét nem a Magyar Mozgalom törte meg, hanem az a felelőtlen kisebbségvédelmi politika, amely néhány hatalmi posztért cserébe mindent átjátszott a Szerb Haladó Párt kezébe.
A Magyar Mozgalom ezért a leghatározottabban visszautasítja Pásztor István rágalmait, és arra szólítja fel a VMSZ elnökét, hogy inkább azon gondolkodjon el, hogyan oldja meg azt a katasztrófát, amelybe ezt a közösséget beletaszította. A hátralevő időben, amíg hatalmon van.
A Magyar Mozgalom elnöksége
2017. 10. 24.
http://www.magyarmozgalom.rs/hu/hirfolyam/pasztor-ismet-felrevezeti-a-kozvelemenyt

A kerítésépítés mint a nemzethűség csúcsa

VMSZ közlemény: A Magyar Mozgalom a kerítésépítés, Magyarország migrációs politikája, a kvótareferendum kapcsán nem a nemzeti erők mellett foglalt politikai állást.A VMSZ közleményében úgy fogalmaz, senki sem állította azt, amit most az MM cáfol.
Pásztor István sohasem kerülte meg a vajdasági magyar közösséget érintő közéleti kérdéseket, nyíltan foglalt állást a szerb belpolitikai és anyaországi, valamint a határon túl élő magyar közösségeket érintő politikai kérdésekben - áll a VMSZ közleményében. A Magyar Mozgalom által tegnap kiadott közleményben az olvasható, hogy Pásztor István október 23-i ünnepi beszédének részeként félrevezette a közvéleményt, mert azt mondta, az MM egyszerre épít szélsőséges és nemzetellenes kapcsolatokat is. A VMSZ mai közleményében erre is reagált, miszerint Pásztor beszédében a következőket mondta: a Magyar Mozgalom egyszerre tudott kapcsolatot építeni a szélsőséggel és a nemzeti erővel szembeni politikai opcióval. A VMSZ úgy fogalmaz, senki sem állította azt, amit most az MM cáfol. A Magyar Mozgalom a kerítésépítés, Magyarország migrációs politikája, a kvótareferendum kapcsán nem a nemzeti erők mellett foglalt politikai állást, meglehetősen egyértelmű helyzetet teremt, azonosulást a nemzeti erővel szembeni politikai opcióval - áll a Vajdasági Magyar Szövetség közleményében. A továbbiakban a VMSZ ezt a kérdést lezártnak tekinti, a Magyar Mozgalom közleményére a tisztánlátás és helyzetértékelés szándékával válaszolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése