2017. október 1., vasárnap

Zenta:

Összellenzéki választási összefogás a VMSZ és a haladókkal szemben

 

Zentán október 8-án helyi közösségi választásokat tartanak.


Ahogyan arról a DélHír már beszámolt a választások hatalmi szempontból ugyan nem nagy jelentőséggel bírnak, azonban a jó szereplés politikai presztízs kérdésnek számít mint a Vajdasági Magyar Szövetség, mint pedig a Szerb Haladó Párt számára, akik a kampányidőszakban választási mosolyszünetet tartanak.
Azonban egy harmadik szereplő is belépett a kampány ringbe. Ugyanis gyakorlatilag a teljes zentai ellenzék összefogott és egy emberként, közös listán mérettetik meg magukat a helyi közösségi voksoláson.
A választásokon közösen indulnak a Magyar Mozgalom, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének, a Demokrata Párt, a Magyar Polgári Szövetség és a Polgári Kezdeményezés Zentáért szervezet jelöltjei.
“Az ellenzéki erők belátták annak fontosságát, hogy csak közös erővel és összefogással lehet szembeszállni a jelenlegi vezetéssel, amely semmitől sem riad vissza, ha a hatalom megőrzéséről van szó. Az elnökválasztás után, ez egy újabb alkalom, hogy a zentaiak megmutassák, hogy nem kérnek a haladók és a VMSZ politikájából.” – mondta el lapunknak Jovanović Goran a lista Kertek helyi közösségi jelöltje.


Céljaikról beszélve elmondta, hogy amennyiben az ellenzék elnyeri a választók bizalmát, akkor a HK tanácsok sokkal aktívabban fogják képviselni a zentaiak érdekeit az önkormányzat irányában, illetve a köztársasági és tartományi pályázatokon való részvétel útján.


http://delhir.info/2017/09/30/zenta-osszellenzeki-valasztasi-osszefogas-vmsz-es-haladokkal-szemben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése