2017. október 26., csütörtök

Lusta VMSZ-es káderek miatt késik az ötödikes napló?

 A VMDK arra volt kíváncsi, hogy miért nincsen magyar nyelvű ötödikes napló még október közepén sem.
  
Mint az most kiderül ennek oka, hogy az MNT munkatársai csak október 17-én juttatták el a fordítást a kiadónak.
Ez derült ki abból a válaszlevélből, amit a VMDK a vajdasági parlament 15-ik ülésén feltett kérdésére küldött válaszul Nyilas Mihálynak, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Nemzeti Közösségi-Nemzeti Kisebbségi titkár.
A VMDK arra volt kíváncsi, hogy miért nincsen magyar nyelvű ötödikes napló október közepén.
A naplók hiányának ügyében a DélHíren is megjelentek azok az írások Egri Emma és Kovács Vilhelmina tollából, amelyek a naplók hiányára hívták fel a figyelmet.
Az eset különösen kínos annak ismeretében, hogy a belgrádi oktatási minisztériumban az államtitkári posztot egy VMSZ-es politikus Vicsek Annamária tölti be.
A téma kapcsán a VMDK kérdésére tegnap érkezett meg a válasz, amiből az derül ki, hogy a Magyar Nemzeti Tanács csak október 17-én küldte meg a napló fordítását a „Prosvetni pregled” doo kiadónak. A késedelmet azonban semmi sem indokolta, hacsak a Magyar Nemzeti Tanács VMSZ-hez köthető kádereit váratlanul nem érte a szeptemberi iskolakezdés.
Portálunk az eset kapcsán megkereste Csonka Áront a VMDK elnökét, aki kifejtette: “A tartományi titkár kitérő választ adott, amivel a felelősséget az MNT-re hárította. Számunkra
nem világos tudott-e a kialakult helyzetről, vagy csak most szerzett tudomást a naplók hiányáról. Akármelyik eset is áll fenn, az nem enyhítheti a mulasztással járó felelősséget.”
A VMDK szerint Nyilas Mihálynak hivatalából eredően reagálnia kellett volna, így viszont csak a diákok, tanárok helyzetét nehezítették meg.
“Reméljük a közeljövőben választ kapunk arra is miért húzódott el a fordítás, miért késett az MNT, mit is tett az oktatási államtitkár ez ügyben. Bízunk abban, hogy a kiadó gyors lesz és nem kell megvárnunk 2018 júniusát a naplók átvételéhez.” – mondta el Csonka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése