2017. október 6., péntek

Napi Orbán:

Sikerült ismét egy szédületes baromságot mondania a vajdmagyarokról (is)

A magyar miniszterelnök ezt gondolja és mondja: Szerbiában például kiderült, attól, hogy a magyarok példaértékű autonómiában részesültek, Szerbia nem gyengébb lett, hanem erősebb. Segítség! Ez mit jelent?
Íme az erdélyi Krónikában megjelent cikk egy része:
Orbán Viktor szerint a határon túli magyarság törzsét, a kevésbé képzett, asszimilációnak jobban kitett alsó és középső rétegeit kell a következő évek magyar nemzetpolitikájának erősítenie, "a lombkorona", a magasan képzett szellemi elit ugyanis "rendben van".
A miniszterelnökkel készült interjút a Krónika erdélyi magyar napilap és a lapcsaládjához tartozó székelyföldi helyi lapok közölték csütörtöki számukban.
Az interjúban Orbán Viktor kijelentette: a nemzetpolitikában "középre és lefelé" céloz. Azt tapasztalta ugyanis, hogy a magasan képzett, biztos családi háttérrel rendelkező, értelmiségi rétegek megtalálják a maguk útját magyarként a Kárpát-medencében. Az alsóbb és középszintű csoportokkal viszont kiemelten kell foglalkozni. Őket az olyan nemzetpolitika segíti, amely szerint magyarnak lenni nemcsak felemelő érzés, hanem kifizetődő is. Ezt a célt szolgálják a Kárpát-medencei vállalkozásfejlesztési programok.
"A következő évek egyik nagy eredménye lesz, hogy a magyarok azt fogják tapasztalni: csak azért, mert magyarok, szélesebb fejlődési, foglalkoztatási, jövedelmi, iskoláztatási lehetőségekkel rendelkeznek, mint korábban. Tehát meg fogja érni a legutolsó falu legutolsó házában lakó magyar számára is, hogy megmaradjon a magyarságában. A magyarság törzsét kell most erősíteni, és a gyökerét öntözni, a lombkorona rendben van" - jelentette ki a miniszterelnök.
(...) Az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről szólva kijelentette: a magyaroknak sem módjuk, sem lehetőségük nincs arra, hogy föladják ezt a célt. Hozzátette, érdemes erről tisztázó vitákat folytatni, mert Szerbiában például kiderült: attól, hogy a magyarok példaértékű autonómiában részesültek, Szerbia nem gyengébb lett, hanem erősebb.
És most jön a lényeg:
A miniszterelnök arra biztatta a külhoni magyarokat, hogy vetessék fel magukat a választói névjegyzékbe, és éljenek a szavazás jogával a jövő tavaszi magyarországi parlamenti választáson. "A mostani regisztráció nem más, mint beiratkozás egy a mainál szebb, közös magyar jövőbe" - fogalmazta meg Orbán Viktor a Krónika napilapban és a lapcsaládjához tartozó székelyföldi helyi lapokban csütörtökön közölt interjúban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése