2017. október 21., szombat

VaMaDiSz:

Érdemes-e folytatni a Jogtudományi Kar elleni küzdelmet?

VaMaDiSz: Érdemes-e folytatni a Jogtudományi Kar elleni küzdelmet?
Sóti Attila, a VaMaDiSz elnöke
Másodszorra is elutasította első fokon a Vajdasági Magyar Diákszövetség keresetét a Jogtudományi Kar elleni perben az újvidéki Felsőbíróság.
Az ítélet kihirdetése, amelyen több újságíró is jelen volt, mindössze néhány percig tartott. Sóti Attila, a VaMaDiSz elnöke az ezt követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a múlt heti főtárgyalás után erre számítottak, a döntéssel azonban nem tudnak egyetérteni: - Noha ügyvéd úr azt mondta, hogy mindenképp lesz fellebbezés, hiszen a lehetőség adott, ismét azt tudom mondani, hogy egy ilyen döntés után a VaMaDiSz elnökségének mérlegelnie kell, hogy érdemes-e ezt folytatni. Most első fokon másodszorra ugyanazokkal a kitalált indokokkal utasította el a bíróság a keresetünket. Megpróbálunk más útvonalon is elindulni, kikérni az illetékesek véleményét, de gondolkodunk azon is, hogy talán ideje lenne felmérni azt, hogy hányan is vagyunk, valamint a Jogtudományi Karon ez a helyzet milyen módon hat ki a magyar diákok jelentkezésére.
Egy nem hivatalos információ szerint a tavalyi és a tavalyelőtti évben körülbelül húszan voltak magyar ajkúak, akik a Jogtudományi Karra felvételiztek, most úgy tudjuk, hogy az idén ez a szám mindössze három. Hasonlóképpen tapasztalható némi csökkenés a magyar nyelven felvételiző végzős középiskolai diákok számában is. Ez egyértelműen bizonyítéka annak, hogy ami most a jogi karon van, az teljesen kihat a vajdasági magyar ifjúságra. – tette hozzá Sóti.
Az elnök elmondta, a VaMaDiSz jövő héten dönt arról, hogy folytatják-e a Jogtudományi Kar elleni harcot, vagy véget vetnek a közel két éves küzdelemnek.
Ádám Csilla 
2017. október 20. [11:51]
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/21851/VaMaDiSz-Erdemes-e-folytatni-a-Jogtudomanyi-Kar-elleni-kuzdelmet.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése