2017. október 24., kedd

A szavak szabadsága és terrorja rontja meg a magyar nemzetet

– Pásztor sületlenségben és seggnyalásban felülmúlta önmagát


„Egyesek ma is ellenforradalomnak tartják 1956-ot – mondta –, a mai Magyarországot pedig diktatúrának. Ez a bizonyíték arra, hogy a szavak szabadsága és terrorja uralja a közéletet, ha nem így lenne, akkor nem hasonlítanánk az akkori menekülőket a mai migránsokhoz.”


A Vajdaság Ma tudósításából:
A vajdasági 1956-os központi megemlékezése hagyományosan a palicsi Nagyparkban 2006-ban felavatott 56-os emlékműnél vette kezdetét, ahol a szerbiai befogadótábornak emléket állító Szabadság madara-szobor előtt hajtottak főt a VMSZ, a magyar állam képviselői, a művelődési szövetség és a Nagy Imre Társaság szabadkai szervezetének tagjai. Az ünnepség este a szabadkai Jadran színpadon folytatódott a Budapest, vérfürdőváros című ünnepi műsorral, ahol beszédet mondott Csepreghy Nándor, parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. (...)
„Amikor 56-ot ünnepeljük meg kell értenünk a bátorságot, az emberi lelkierőt, belegondolni a szabadság sodró lendületébe” – fogalmazott Pásztor István, a VMSZ elnöke október 23-ai ünnepi beszédében. Mérlegelés nélkül is lehet létezni – mondta –, van, amikor csak így lehet méltósággal és tisztelettel adózva ünnepelni 56 hőseit, párhuzamot vonva az aktuális helyzettel.
Nem túlzás azt állítani, hogy az 1956 októberétől két héten át fújó szél mindörökre kisöpörte a reménytelenséget és önfeladást Magyarországról – emlékeztetett Pásztor, hozzátéve hogy a magyar nemzetnek nincs miért szégyenkeznie, hiszen vérrel szerezte vissza becsületét, amit két egymást követő diktatúra rabolt el tőle. Pásztor szerint a történészekre kell hagyni a forradalom elemzését. Egyesek ma is ellenforradalomnak tartják 1956-ot – mondta –, a mai Magyarországot pedig diktatúrának. Ez a bizonyíték arra, hogy a szavak szabadsága és terrorja uralja a közéletet, ha nem így lenne, akkor nem hasonlítanánk az akkori menekülőket a mai migránsokhoz – mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke bírálva azokat, akik másoknál előrébb valónak tartják az afrikai migránsok sorsát, illetve Európát, amely nem akarja megérteni a 2. világháború utáni kelet-európai valóságot, ahol elvették a megtermelt javakat, állati sorban tartottak embereket, kitelepítették az értelmiséget. A mai Európa nem kívánja figyelembe venni az okokat, amelyek 1956-hoz vezettek – mondta az elnök. Ehelyett új fogalmakat kreálnak kiüresedett tartalmakhoz, így beszélhetnek például a demokrácia hiányáról – mondta.
1956 különleges pillanat, a remény szabadságát és a szabadság reményét adta meg a magyaroknak ideológiai meggyőződéstől függetlenül, ahol csakis az számított, hogy Magyarország a magyar nemzeté – hangsúlyozta Pásztor István. Ma is vannak olyan kérdések, amelyekben csakis egymásra számíthatnak a magyarok – tette hozzá. Ezek közé tartozik a szélsőséges politikusokkal szembeni ellenállás, a nemzeti önrendelkezés és szuverenitás. Pásztor szerint a nemzeti válaszokat nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt mutatják a német, az osztrák és a cseh választási eredmények, amelyek a mai magyar politika széllel szemben fütyülésében gyökereznek – értékelte. A nemzetek diktálják a dallamot és a politikai vezetőknek ehhez kell igazodniuk – mondta.
Pásztor szerint bizonyos pártok exportálták megosztó politikájukat a Délvidékre, ahol szélsőséges nézeteket valló politikának nincs helye, a Magyar Remény Mozgalom megszűnt, helyette maradt a Magyar Mozgalom, amely a szélsőséges és a baloldali pártokkal is kapcsolatban áll Pásztor István szerint. A 21. századi európai globális politika beférkőzött ide is – mondta a pártelnök, aki szerint ennek a politikának a célja a VMSZ bomlasztása és megosztása, illetve a közösség nemzeti összetartozásba vetett hitének megtörése volt. Ez nem sikerül, mert a közelmúltban lezajlott választások és a kvóta referendum adatai alapján a vajdasági magyarok egyértelműen foglaltak állást a nemzet szuverenitásának megtartása mellett – fogalmazott a VMSZ elnöke hozzátéve, hogy a magyar egy független nemzet, melyre külső erők nem erőltethetik rá akaratukat, és ez az alapállás 1956-ban született meg.

2017. október 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése