2016. december 10., szombat

A Korhecz sztori

Megmozdult a Mozgalom

Közleményben és sajtóértekezleten is lemondásra szólították fel Korhecz Tamást. Aki viszont nem kíván nyilatkozni.
Kezdjük a közleménnyel:
„A Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete december 8-án tartotta meg rendkívüli ülését, amelyen megtárgyalta egyik társelnökének, dr. Korhecz Tamásnak az alkotmánybírói tisztségre való jelölését, és az annak nyilvánosságra kerülése után előállt helyzetet. (…) Ezért állunk értetlenül az előtt a számunkra megmagyarázhatatlan tény előtt, hogy dr. Korhecz Tamás, miközben megfontolta, majd el is fogadta a VMSZ által felkínált alkotmánybírói lehetőséget, ezt a mozgalom tagjaival nem közölte, azokat nem tájékoztatta. Ezzel sajnos esélyt sem adva a párbeszédre, a pró és kontra érvek végiggondolására, az együttgondolkodásra. A jelölést elfogadva kész tények elé állított mindannyiunkat. A Mozgalom vezetőségét, tagjait, szimpatizánsait és szavazóit. Ezt a viszonyulást inkorrektnek tartjuk.
Mindezek miatt a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete Egyhangúlag a következő határozatokat fogadta el:
1. Azt javasoljuk dr. Korhecz Tamásnak, vonja vissza az alkotmánybírói tisztségre való jelölését, mert csak így őrizheti meg személyes integritását és a Magyar Mozgalom tekintélyét.
2. Felszólítjuk, hogy mondjon le a Magyar Mozgalomban betöltött, és a Magyar Mozgalomhoz köthető valamennyi tisztségéről.
Ennyit a közleményből.
Az MM vezetősége sajtóértekezletet is tartott. Ebből még néhány részlet vált ismertté.
Basity Gréta tudósításából a Vajdaság Mának:
Újságírói kérdésre válaszolva Maglai Jenő elmondta, nem Korhecz jelölése a gond, hanem az, hogy ezzel kapcsolatban nem konzultált a MM elnökségével, ennek ugyanis nem csak személyi és szakmai oldala van, hanem politikai is, amit meg kellett volna beszélni a szervezet vezetőségével. Kiemelte, az MM mindenképp elszenvedett egy tekintélycsorbulást ezzel a lépéssel, de az Ügyvivői Testület tagjainak kiállása, közös álláspontja azt tanúsítja, hogy a mozgalom erősebben kerül ki a történetből.
Maglai elutasította, hogy ebben az ügyben hasonlóan járna el az MM, mint ami miatt a VMSZ-t bírálták, mert, ahogy fogalmazott, ők senkit sem zárnak ki, nem folytatnak boszorkányüldözést, csupán azt jelezték Korhecznek, hogy milyen lépéseket várnak el tőle. Az tőle függ, hogy ezeket a lépéseket megteszi-e, de fegyelmi eljárást nem fognak indítani sem Korhecz, sem mások ellen – szögezte le.
Az Ügyvivői Testület tagja arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban Korhecz Tamással folytatott kommunikáció során magyarázatot követeltek a lépésére vonatkozóan, de elégedetlenek a kapott válasszal. Korhecz arra hivatkozott, hogy személyi ambícióról, szakmai kérdésről van szó – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az MM vezetése szerint viszont ez ennél jelentősebb horderejű kérdés, a szervezet elsősorban azt sérelmezi, hogy nem osztotta meg velük a jelölésével kapcsolatos részleteket.
Korhecz Tamás egyelőre nem kíván reagálni az ügyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése