2016. december 7., szerda

Újvidék: Szétverték a Vukovárról szóló kiállítást

Újvidék: Szétverték a Vukovárról szóló kiállítást
Fotó: 021
Vandálok törték be az üvegeket és szaggatták szét a fényképeket, teljesen tönkretéve ezzel Srđan Veljović Vukovár, egy város meggyilkolása című kiállítását, amelyet november 18-án nyitottak meg Újvidéken, a Zmaj Jovina utcában, a Milan Mladenović átjárónál.
Az üvegeken két nappal korábban a következő feliratok jelentek meg: „És a szerbek meggyilkolása!?”, „Barom”, és más, köztük vulgáris szitkozódások.
A környező üzletek dolgozói azt mondták, hogy kihívták a rendőrséget és várják, hogy azok elvégezzék a helyszínelést.
Srđan Veljović, a kiállítás szerzője a 021-nek elmondta: a fényképekkel szeretett volna emlékeztetni Vukovár elpusztítására, majd hozzátette, hogy nem lepődött meg a támadáson.
„Az első benyomásom az, hogy a vandálok lusták, mert sokáig tartott mire észrevették a kiállítást, és reagáltak rá a maguk módján. Gondoltunk is erre, mert maga a téma ilyen jellegű reakciókat válthat ki. Miközben a képeket válogattam, arra figyeltem, hogy azok vitathatatlanok legyenek, mentesek azoktól a politikai nézetektől, hogy ki kezdte az egészet, kik vagyunk mi, és kik ők. A mostani eset üzenete az, hogy továbbra is léteznek a dühös fiatalok. Ez nagyon sajnálatos, mert számukra valószínűleg nagyon nehéz az élet. Ha a kiállítás tönkretétele számukra esztétikai megelégedést okozott, akkor ezt úgy is felfoghatjuk, hogy a kiállításnak valamiféle haszna is volt”, mondta Veljović a 021 hírportálnak, és hozzátette: a kiállítást úgy alkotta meg, hogy az rámutasson, volt egy város, amelyet elpusztítottak.
2016. december 6. [13:07]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése