2016. december 8., csütörtök

Rendhagyó top lista: tíz legellentmondásosabb délvidéki magyar politikus (5. rész)


1. Kasza József
2. Pásztor István
3. Lovas Ildikó
4. Egeresi Sándor
5. Ágoston András
6. Páll Sándor
7. László Gyula
8. Rácz Szabó László
9. Korhecz Tamás
10. Újhelyi Ákos

8. Rácz Szabó László
 
a racz szabo ellent

A VMSZ fanatikus hívéből és imádójából a VMSZ egyik legádázabb bírálójává vált. Ez a metamorfózis az egyetlen oka annak, hogy az ellentmondásos délvidéki politikusok listájára került. A VMSZ-es epizódját követően nem voltak ideológiai megingásai. Mi több, néhány tiszteletre méltó megnyilvánulásával hívta fel magára a figyelmet.
Például nyíltan támogatta az anyaországi nemzeti jobboldalt.
A Magyar Nemzeti Tanács volt tagjaként pedig többször hangoztatta a délvidéki magyar területi önrendelkezésnek a szükségességét. Korheczék hiába próbálták belefojtani a szót az MNT ülésein.
Ugyanakkor tény, hogy Rácz Szabó pártja jóformán tagság nélkül működik.
Nehéz alaptermészete miatt állítólag nincsenek hűséges barátai. A Magyar Polgári Szövetség gyakorlatilag egytagú párt.

9. Korhecz Tamás

a korhecz ellent

A VMSZ sokéves kiszolgálása után Tamás robbantott egy jó nagyot. A politikai detonáció következtében a VMSZ mintegy 30-40 százaléka "levegőbe repült és Korhecz Magyar Mozgalmának udvarában landolt".
Csak az a probléma, hogy (legalábbis egyelőre) nem látható szignifikáns különbség a két szervezet között.
Többen a szemünkre vetik, hogy az MM-et nem bíráljuk ugyanúgy, mint azt a VMSZ-szel tesszük. A magyarázat egyszerű: az MM nincs hatalmon és ezáltal nincs olyan pozícióban, hogy ártson a délvidéki magyarságnak. Idővel elválik, mennyit fog használni.

10. Újhelyi Ákos

a ujhelyi ellent
Olvasóinkat valószínűleg meglepi, hogy Újhelyi is a top listánk egyik sztárja, hiszen a számos eddigi (helyi és tartományi) funkciója ellenére nincs különösebb súlya a párton belül. A VMSZ ifjú oroszlánja (vagy inkább kiscicája?) talán mégis megérdemli, hogy helyet kapjon ebben a díszes társaságban.
Több forrásból kiszivárgott információk szerint ugyanis ő szerkesztette azt a rövid ideig működő szennyhonlapot, amely a VMSZ ellenfeleit érvek nélkül, szellemtelen, otromba, alpári és hazug módon támadta. Újhelyi ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
A listánkra nem elsősorban ezert került fel.
Többen megerősítették, hogy Újhelyinek van egy rendhagyó szokása, "hobbija". Gyakran barátkozik, együtt bulizik a VMSZ ellenfeleivel-ellenségeivel, és részben valós, részben fél-, részben álinformációkat, vagyis amolyan titkokat, pikantériákat árul el a VMSZ működéséről és vezetőiről. Eközben ő is megpróbál ezt-azt kicsikarni a másik félből.
Mindezt állítólag nagy rendszerességgel és szenvedéllyel teszi.
Már csak az kérdés, vajon ezt a VMSZ-es vezetőség utasítására teszi, vagy egyszerűen szeret kitárulkozni az emberek (akár az ellenségek) előtt, akiket szórakoztatja "Áki" játéka?
***
Mi a közös a listán szereplő tíz politikusban? Mindegyik az átlagosnál jobban szereti (vagy szerette) önmagát. A szerénységet egyikük sem tartja (vagy tartotta) erénynek.     
A tízes listáról vérző szívvel hagytam ki Dudás Károlyt. Talán meg fog bocsátani.
Nyilván többen hiányolják a listáról Várady Tibort, Józsa Lászlót, Varga Lászlót, Szilágyi Dorottyát stb., de sajnos nem mindenki férhetett rá.
Ami Pásztor Bálintot illeti, szerintem ő nem ellentmondásos. Ő következetes abban, amit csinál (illetve nem csinál).
K. P.

Kapcsolódó:
Rendhagyó top lista: tíz legellentmondásosabb délvidéki magyar politikus (1. rész)
Rendhagyó top lista: tíz legellentmondásosabb délvidéki magyar politikus (2. rész)
Rendhagyó top lista: tíz legellentmondásosabb délvidéki magyar politikus (3. rész)
Rendhagyó top lista: tíz legellentmondásosabb délvidéki magyar politikus (4. rész)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése