2016. december 6., kedd

Sikeres az imalánc, Orbán Viktort szentté avathatják

Várhatóan az I. Felcsúti Katolikus Zsinaton iktatják a szentek a közé a magyar miniszterelnököt. Ferenc pápa tiltakozását fejezte ki, ezután a TEK elfogatóparancsot adott ki a katolikus egyházfő ellen.
 
orban

A szabályok szerint teljesült a szentté avatás feltétele, vagyis a jelöltnek mindenkori miniszterelnöknek kell lennie és az Európai Unió ellen kell harcolnia – közölte az imaláncot elindító György Ferenc felvidéki plébános a zsinat bejelentésekor. További, opcionális feltétel a csodatétel, de már ez is megtörtént két-három napja, amikor a felcsúti Pancho Arénában egy vödör szenteltvíz változott át kétmilliárd forint tao-pénzzé.
Egyelőre még nem tudni pontosan, minek is lesz Orbán Viktor a védőszentje, de már van egy bővített lista: fejlesztési ígérgetés magyar városoknak, szotyizás, kerítésépítés, gyűlöletkeltés vagy éppen a dekázás.
A szentté avatás ellen azonnal felszólalt Ferenc pápa, erre válaszul a magyar külügy bekérette a vatikáni nagykövetet, majd nem engedték be az épületbe. Valamint a TEK elfogatóparancsot adott ki: amint az egyházfő a történelmi Magyarország területére lép, letartóztathatják.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése