2016. december 23., péntek

Botrányos: Újabb „behozatali” funkcionárius Szabadkán

akorhazKöszönve a vajdasági tartományi kormány döntésének, a szabadkai kórház új igazgatót kapott Slobodan Puškar belgyógyász, kardiológus személyében, aki egyenesen a kamanci (Sremska Kamenica) Tüdőgondozó Intézetből érkezett.
Az „importált doktor” (vagy talán inkább politikus) Goran Bićanint váltja fel, aki 2007 óta töltötte be a délvidéki egészségügyi intézmény vezetőjének posztját. Mivel az eddigi idegsebész igazgatónak immár második mandátuma is lejárt, a kórház pályázatot írt ki az utód megválasztására. A három jelölt közül kettő azonban a subotica.com portál forrása szerint lemondta jelöltetését, míg a harmadikkal az igazgatóbizottság volt elégedetlen. (Valószínűleg kellett a hely a haladók emberének – a szerk. megjegyzése.)
Így tehát közbelépett a tartományi kormány, amely a fent említett (haladó-káder?) Puškart jelölte ki a kórház igazgatói posztjára. Mandátuma hat hónapra szól.
Sajnos nem meglepő, hogy nem szabadkai (netalán magyar) egészségügyi szakemberre esett a választás, ismerve a helyi önkormányzat összetételét és eddig tevékenységét. Az elmúlt időszakban már volt hasonló példa, emlékezzünk csak Borivoj Mucalj rendőrfönök leváltására, akit szintén újvidéki illetőségű (párt)szakember váltott fel pozícióján.
Emellett más egyéb, jelentős intézmények vezetőségének körében is megtapasztalhattuk a haladó rezsim szabadkai tisztogatását. A VMSZ pedig természetesen egyetlen szóval sem tiltakozik a szemmel láthatóan politikai alapon történő „átszervezés” ellen. Miért is tenné, hiszen tevékeny részese a szerb rezsim ilyen irányú törekvéseinek.
Subotica.com nyomán F.J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése