2016. december 20., kedd

Elköltözött a VMSZ, de sajnos nem elég messzire...

szekhazSzínes karácsonyi ünnepléssel egybekötött új székházavatót tartott tegnap este a VMSZ szabadkai szervezete. A párt központja ezentúl a Fasizmus áldozatainak terén, a 9-es szám alatt lesz.
Hogy miért költözik ki Pásztor és szekértolói a Magyar Házból, nem tudni, de az biztos, hogy nem azért, mert ,,kinőtte’’, hisz sorai igencsak megtizedelődtek az utóbbi időben…
A nagyszabású, tömegeket megmozgató karácsonyi és székházavató ünnepségre a Szent Teréz Székesegyház előtt került sor a Talentum Egyesület szervezésében (valószínűleg a VMSZ hathatós anyagi támogatásával). A székházavatón karácsonyi-újévi köszöntőjében Pásztor elmondta: Magyarország és Szerbia viszonya egyre jobb, ami rendkívüli fontossággal bír az itt élő magyar kisebbség jövőjét illetően.
Hát, igen. Azét, aki még itt marad. Mert a többség megy. El innen, vissza se fordul. Vajon kinek a hibája mindez? Ezen vajon elgondolkodott-e Pásztor, amikor koalícióra lépett az SZHP-vel, amikor rábólintott, vagy csak szó nélkül hagyta azt a sok aljasságot, amit folyamatosan elkövet a szerb kormány éppen a magyar kisebbség ellen? Persze lehet csillogni-villogni, csicsás köszöntőket adni, új székházba költözni, gyermekekkel ünnepeltetni a karácsonyt – és a VMSZ-t -, de a hal akkor is a fejétől bűzlik… Ezt meg ugye még az illatos karácsonyi gyertya, a csipkézett frázisok és a pezsgőspoharak összekoccanása sem tudja elnyomni.
M.Z. (fotó: subotica.info)
Közzétette: szerkesztő4 2016. december 19. [18:50]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése