2016. december 17., szombat

Mit tettek a haladók áprilisi hatalomra kerülésük után Szabadkáért?

asuA Szabadkán törvénytelenül elköltött közpénzek ügyében (az Állami Revizori Ügynökség által) gerjesztett bonyodalomról beszámoltunk. Nézzük azonban, mit tett Bogdan Laban haladó pártja az áprilisban lezajlott választások óta a délvidéki város fellendítése érdekében.
Röviden: semmit, sőt! De elemezzük a Haladó-VMSZ-es városvezetés szimbiózisának eddigi munkáját valamivel részletesebben. Közvetlenül a választások után Bogdan Laban a sajtónak nyilatkozva tételesen vázolta fel kabinetjének az elkövetkező időszakra vonatkozó terveit. Mindebből azonban semmi sem valósult meg, a korrupció és a párthovatartozás alapján való foglalkoztatás még nagyobb mértéket öltött, mint a korábbi, szintén nem rózsás periódusban.
A haladók ugyanakkor bebiztosítottak maguknak minden lehetséges pozíciót, miközben a polgárok tömegestül hagyják el szülővárosukat, költöznek külföldre a jobb életkörülmények reményében. Ennek megakadályozása (vagy minimum lelassítása) érdekében semmi sem történt. Az önkormányzat a jól bevált Vučić-féle propagandát alkalmazva látszattevékenységgel próbálja magát eladni, a „cirkuszt a népnek” elvet alkalmazva, a kenyér azonban kimaradt a szlogenjükből.
Mindemellett a szerbiai belügy támogatásával egyféle rémuralmat vezettek be a polgárok körében, ezt igazolják a szinte mindennapos razziák és látványos letartóztatások. Miközben minden józan ember számára világos, hogy nem egyébről, mint saját ellenségeikkel való leszámolásról van szó.
Tovább folyik, sőt fokozódik a migránsok támogatása, Szabadka ebből a szempontból különösen érintett, földrajzi helyzetéből adódóan. A bevándorlók által elkövetett néhány súlyos bűntényre azonban nem derült fény, senkit sem tartóztattak le, senkit sem ítéltek el.
Mindebből egyenesen következik, hogy a haladók célja a Délvidék végvárát képező Szabadka teljes „megtörése”, illetve a személyes érdekek kielégítése. Ebben pedig kezükre játszik a magyarságot „képviselő” VMSZ is.
F.J.
Közzétette: Fehér János 2016. december 17. [14:26]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése