2016. december 15., csütörtök

Ózer Ágnes a leváltásáról: Az új felállásban nem is találnám meg magam

A kormánynyilatkozatból értesült, hogy Drago Njegovant nevezték ki a Vajdasági Múzeum megbízott igazgatói tisztségére 

Ózer Ágnes a leváltásáról: Az új felállásban nem is találnám meg magam
A Vajdasági Múzeum épülete Újvidéken
Ózer Ágnes a kormánynyilatkozatból értesült arról, hogy Drago Njegovant nevezték ki a Vajdasági Múzeum megbízott igazgatói tisztségére, s ebből vonta le a következtetést, hogy menesztették, s az idő kérdése, hogy erről mikor értesítik, nyilatkozta az Újvidéki Rádió híradójának.
Meglátása szerint Vajdaság Mán megjelent végkövetkeztetés nem áll. Ózer értelmezése szerint a Vajdaság Ma hírének következtetése az, hogy a leváltásában az MM-ben vállalt szerepe is közrejátszhatott, noha a portálunkon megjelent szövegben ilyen következtetést nem tettünk, csak mellékesen - s nem menesztésének okaként - jegyeztük meg, hogy a Magyar Mozgalom egyik alapítója, az Ügyvivő Testület tagja.
Beszélt arról is, hogy az ügy kapcsán felmerült benne a kérdés, mit ér az ember, ha magyar. Ugyanakkor szerinte egyértelmű, hogy a jelenlegi vajdasági kormányzat más koncepciót követ, más célokat tűzött ki. "Úgy tartották, hogy az én szakmai tudásomra nincs szükség, más koncepciót akarnak, mások a célok, lehet, hogy én ebben az új felállásban nem is találnám meg magam" – fogalmazott nyilatkozatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése