2016. december 6., kedd

Pásztor Bálint immár kormányfeladatot teljesít

És mivelhogy kisebbség még ilyen fenséges jogokkal nem rendelkezett mint a magyar Szerbiában (szabadon vett idézet Orbántól és csapatától), mi mást tehet a képviselő? Ráveti magát Saša Radulovićékra. Így érdemes kutyába lemenni.

Idézzük a Szabad Magyar Szót:
„Érdekes nyilatkozatot adott Pásztor Bálint a VMSZ – Demokratikus Tevékenység Pártja képviselői csoport vezetője. A Tanjug hírügynökség által közzétett nyilatkozat szerint a parlament jelenlegi összetétele visszalépés a korábbiakhoz képest. Szerinte a problémát a Saša Radulović által vezetett Elég volt képviselői csoport jelenti. Ahogyan fogalmazott, „az a probléma, hogy van egy képviselői csoport, amely mindent másképp csinálna, mint amilyen az elmúlt 25-26 év gyakorlata volt”. Pásztor Bálint még hozzátette: ez már a 11. összetételű parlament a többpártrendszer 1990-es bevezetése óta és létezik bejáródott gyakorlat, amit minden képviselőnek és képviselői csoportnak tiszteletben kell tartania. (…) Mindenképp érdekes megállapítás Pásztor Bálint részéről az, hogy a mostani parlamenti összetétel keretében épp az Elég volt okozza a problémát, amely gyakorlatilag az egyetlen hiteles ellenzéki csoportosulásnak tekinthető. Ezzel szemben egy szóval sem említi meg a botrányok rekorderét Vojislav Šešeljt, aki Michael Davenport uniós misszióvezető beszédét többek között azzal zavarta meg, hogy mobiltelefonjáról egy átírt csetnikdalt indított el, vagy pedig Marijan Rističevićet, a hatalmi többség képviselőjét, aki az egyik demokrata képviselő súlyosan beteg egyéves gyermekét és annak műtéte költségeit emlegette.”
Ezt követően a Szabad Magyar Szó felsorolja azokat a felejthetetlen eseteket, amelyek a szerb parlamenti életet jellemezték és jellemzik.
Szerintünk azonban nem csak ez a lényeg. Hanem hogy a magyar szavazatokkal bejutott és állítólag a magyar érdekeket védő képviselő miért ront rá egy (talán tényleg az egyetlen hiteles) ellenzéki pártra. Nem mintha emiatt a bolhacsípés miatt bárkinek is rosszkedve támadna Szerbiában.
De: az egyszemélyes kormány úgy mérte fel, hogy az Elég volt párt veszélyt jelenthet számára. Bármennyire is furcsa legyen ez és számunkra, közönséges halandók számára eléggé érthetetlen. Ám legyen.
Ha pedig a miniszterelnök így gondolja, akkor minden alattvalónak csaholva kell rávetnie magát a legújabb szerb hazaárulókra. És mivelhogy kisebbség még ilyen fenséges jogokkal nem rendelkezett mint a magyar Szerbiában (szabadon vett idézet Orbántól és csapatától), mi mást tehet a képviselő? Ráveti magát Saša Radulovićékra.
Így érdemes kutyába lemenni.
http://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=8975, 2016. december 5.

Kapcsolódó írás:

Pásztor Bálint és a problémás ellenzék (VIDEÓKKAL)

Szabad Magyar Szó, 2016. december 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése