2016. december 20., kedd

Tavaly szenteste rendőrök vitték el, idén karácsonyra már belépett a haladókhoz Bilicki Zoltán

Ada polgármestere Bilicki Zoltán bejelentette: belépett a Szerb Haladó Pártba. 

Bilicki korábban két mandátumon keresztül a Demokrata Párt színeiben jutott a község élére. Sőt, az országban lezajló politikai és hatalmi váltások ellenére is Ada továbbra is erős bázisa maradt a demokratáknak, ahol a haladók labdába sem rúghattak, így mást kellett kitalálniuk.  
Végül tavaly karácsony este a szerb rendőrség egy országos szintű átfogó akcióban számos egykori politikust és üzletembert tartóztatott le. Bilicki Zoltánt szenteste, családi körből kirángatva megbilincselve szállították el a rendőrö
A 80 letartóztatott személy szinte mindegyike a Demokrata Párthoz volt köthető. Bilicki Zoltánt és néhány társát azzal vádolták meg, hogy a "Tegnap, Ma, Holnap" nevű adai hidat duplán fizettették meg és hamisan számláztak.
 
 bilicki-bilincs
Tavaly szenteste Bilickinek nem a karácsony üzenetét kellett meghallania, hanem a karhatalom szavát
 
A polgármestert nem sokkal később szabadlábra helyezték és már a tavaszi választások előtt bejelentette, hogy kilép a Demokrata Pártból, majd pedig azzal állt elő, hogy "független" civil listával indul a választásokon, amely minden szinten szövetségese kíván lenni a Szerb Haladó Pártnak. 
 
Bilicki korpa közé keveredett, és gyorsan fel is falták a disznók
Bilickiék a választásokat fölényesen megnyerték, 19-et a 29 képviselői helyből ők szereztek meg, ennek ellenére is vezető posztokat adtak a haladó pártnak a község vezetésében. Közel egy évvel a letartóztatás, a pártelhagyás, a választási lista állítás után pedig a bilincsbeverésének évfordulóját azzal "ünnepli meg" Bilicki Zoltán, hogy megmaradt becsületét és politikai hitelességét hozzá bilincseli a Szerb Haladó Párthoz, és belép annak soraiba.
 
Azonban a politikai pártja megváltoztatása óta egy hírt sem lehetett olvasni az ellene folyó több milliárdos csalás vádjáról. Vajon miért? 
 
bilicki-sns
 
Lesz közös téma
Bilicki Zoltán nevéhez kapcsolódik az első délvidéki Trianon emlékmű leromboltatása is, amely cselekedete kiválóan alkalmazkodik a Szerb Haladó Párt korábbi elnökének, a jelenleg államfői tisztséget betöltő Tomislav Nikolić azon kezdeményezéséhez, hogy Délvidék elszakításának napját szerbiai állami ünnepévé tegye.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése