2018. június 12., kedd

Lični stavovi

Srbija u rukama državnih razbojnika

Da se ne lažemo više – normalni ljudi su stigli do ruba pameti pokušavajući da shvate, razumeju i objasne besmisao u koji smo kao društvo i država upali.
Neki od nas iz očaja prelaze Rubikon, pa vlastodršce nazivaju družinom drumskih razbojnika ili bandom lopova. Time se zapravo posle višegodišnjeg samozavaravanja da je reč o ovakvim ili onakvim političarima, ulazi u drugu vrstu teške zablude. Jer da su oni zaista družina drumskih razbojnika i lopova, za obračun sa njima bila bi dovoljna četa dobro obučenih žandarma.
Srbiju su međutim kao državu okupirali, zarobili i ukrali a nas građane kao društvo besomučno pljačkaju, u političkoj istoriji do sada nezabeleženi društveni pojam ili kategorija – državni razbojnici. Nikakve oni veze sa politikom nemaju. Reč politika je grčkog porekla koja doslovno označava poslove vezane uz polis, odnosno grad ili državu. Reč je dakle o kolektivnoj delatnosti usmerenoj ka donošenju odluke o rešenju nekih problema i izvršenju te odluke koja je obavezna za sve članove zajednice. Za naše državne razbojnike ništa nije obavezno.
Na spoljašnjem planu njihova se pljačka javne i državne imovine prikriva tajnim ugovorima o investicionim ulaganjima. Evropskoj uniji se ta vrsta pljačke predstavlja kao reformisanje privrede i eto dvostruke koristi.
Na domaćoj privrednoj, pravnoj i političkoj sceni, međutim državni razbojnici se više i ne maskiraju. Vođa državnih razbojnika je na početku vladavine ustvrdio a njegov ministar policije potvrdio da je neko, do danas neidentifikovan, falsifikovanom ličnom kartom na ime njegovog rođenog brata otvorio firmu Asomakum preko koje su se vrtele ogromne sume novca, i na tome se sve završilo. A onda je po sistemu kad može vođa možemo i mi, krenuo pravi cunami otkrivenih i neotkrivenih pljački koje su činili vođini prijatelji, kumovi, politički funkcioneri i ministri.
I tako sve do marta ove godine kada je nepobitno utvrđeno da je sa potpisom ministra sporta iz budžeta Vlade Srbije na račun fantomske firme Univerzijada 2020. uplaćeno 143 miliona dinara naših para koje su nestale a da nikom dlaka s glave nije falila. Skupština Univerzitetskog saveza sportova je smenila sa mesta predsednika ministrovog partnera i osnivača te fantomske firme, ali on tu smenu ne priznaje i najavljuje da će tužiti svakoga ko mu kaže da je lopov.
Šef državnih razbojnika o svemu tome ćuti ko zaliven. Ali zato njegova tzv. premijerka, do grla takođe upletena u aferu sa vetro-energijom, traži reči opravdanja i, atakom na zdravu pamet, štiti očiglednu pljačku državnih odnosno naših para. To je i logično kad se zna da vođa državnih razbojnika sa inkriminisanim ministrima svako malo priređuje prijeme i koktele, javno demonstrirajući oholost i bahatost bez granica.
Zbog svega rečenog u ljudima raste gnev neviđenih razmera. Otuda i poruka državnim razbojnicima, uzmite već jednom koliko vam treba i pustite ljude da žive kao sav normalan svet. Jer kada vulkan gneva eksplodira nestaće i taj privid vaše trenutne kolosalne moći i biće kasno za sve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése